Festetics kastély

Festetics kastély

A keszthelyi Festetics kastély építését 1745-ben a Festetics család tagjaként Festetics Kristóf kezdte. Az akkoriban 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették. Ma a 101 helyiségből álló barokk kastély egyike Magyarország 3 legnagyobb ilyen stílusban épített kastélyának. Bámulatos szépsége az elmúlt századokban is koronás főket, főhercegeket, diplomatákat, híres családok tagjait vonzotta ide. Az utóbbi két évtizedben olyan hírességek jártak benne, mint a belga királyi pár, Göncz Árpád, Mádl Ferenc, valamint számos európai ország, illetve Kína és Vietnám vezetői. A Festetics kastély napjainkban múzeum és konferencia központ egyben. Állandó és időszaki kiállításait évente mintegy 200 ezer látogató tekinti meg. Jeles zenei rendezvényei évente megközelítik a százat. A gyönyörű kastélyparkba Keszthelyen, a díszes főkapun juthatunk be. Évente 70 ezer egynyári virágot ültetnek ki kertészeink a nyírott pázsitba illesztett ágyásokba. Az előkertet vadgesztenyefák, török mogyoró, orgonák, fekete fenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, valamint Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti. A kastélypark több évszázados fáinak lombjai alatt nyári estéken klasszikus színházi előadásokat élvezhet az ide látogató, vagy gyertyafényes, zenés éjszakai kastélylátogatáson vehet részt. Kívánságra a kiállításokon tárlatvezető ad információkat, német, angol, olasz, orosz nyelven. A Festetics kastély szobrokkal díszített nyugati homlokzatával szemben a francia kertben gyönyörködhetünk, mely mögött tízhektáros angolpark húzódik. A sétányok a park ős-öreg fái közt kanyarognak, köztük 400 éves is akad. A parkot a Festetics család céltudatosan szépítette, gazdagította növényritkaságokkal. Több mint 50 fafaj és bokorfaj hűvöse alatt lehet sétálni vagy a padokon megpihenni. Közben eljutunk egy sziklakerthez, valamint a híres oroszlános kúthoz, amelyből nyáron friss iható víz csorog. A kastélykert hátsó traktusában áll a „kocsiház” és istálló díszes épülete, amelyben a Hintómúzeumot találjuk. Fedezze fel Ön is a régmúlt idők hangulatát a Festetics család kastélyának Keszthelyen található gyönyörű termeiben, parkjának fái alatt sétálva, koncertélményei során. Szánjon egy csodálatos napot rá, Önt is várjuk! HASZNOS INFORMÁCIÓK: A Kastély nyitvatartása: Szeptember 1. - Május 31. naponta 10-17 óráig Június 1. - Június 30. naponta 9-17 óráig Július 1. - Augusztus 31. naponta 9-18 óráig Október 1. és Május 31. között hétfői napokon csak ügyeletet látunk el 10-16 óráig. A kastély ekkor megfelelő létszám esetén csoportosan látogatható.
Tovább 8360 Keszthely, Kastély u. 1.

Festetics kastély

Részletes információ


A keszthelyi Festetics kastély építését 1745-ben a Festetics család tagjaként Festetics Kristóf kezdte. Az akkoriban 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették. Ma a 101 helyiségből álló barokk kastély egyike Magyarország 3 legnagyobb ilyen stílusban épített kastélyának.

Bámulatos szépsége az elmúlt századokban is koronás főket, főhercegeket, diplomatákat, híres családok tagjait vonzotta ide. Az utóbbi két évtizedben olyan hírességek jártak benne, mint a belga királyi pár, Göncz Árpád, Mádl Ferenc, valamint számos európai ország, illetve Kína és Vietnám vezetői.

A Festetics kastély napjainkban múzeum és konferencia központ egyben. Állandó és időszaki kiállításait évente mintegy 200 ezer látogató tekinti meg. Jeles zenei rendezvényei évente megközelítik a százat.

A gyönyörű kastélyparkba Keszthelyen, a díszes főkapun juthatunk be. Évente 70 ezer egynyári virágot ültetnek ki kertészeink a nyírott pázsitba illesztett ágyásokba. Az előkertet vadgesztenyefák, török mogyoró, orgonák, fekete fenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, valamint Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti.

A kastélypark több évszázados fáinak lombjai alatt nyári estéken klasszikus színházi előadásokat élvezhet az ide látogató, vagy gyertyafényes, zenés éjszakai kastélylátogatáson vehet részt.

Kívánságra a kiállításokon tárlatvezető ad információkat, német, angol, olasz, orosz nyelven.

A Festetics kastély szobrokkal díszített nyugati homlokzatával szemben a francia kertben gyönyörködhetünk, mely mögött tízhektáros angolpark húzódik. A sétányok a park ős-öreg fái közt kanyarognak, köztük 400 éves is akad.

A parkot a Festetics család céltudatosan szépítette, gazdagította növényritkaságokkal. Több mint 50 fafaj és bokorfaj hűvöse alatt lehet sétálni vagy a padokon megpihenni. Közben eljutunk egy sziklakerthez, valamint a híres oroszlános kúthoz, amelyből nyáron friss iható víz csorog.

A kastélykert hátsó traktusában áll a „kocsiház” és istálló díszes épülete, amelyben a Hintómúzeumot találjuk.

Fedezze fel Ön is a régmúlt idők hangulatát a Festetics család kastélyának Keszthelyen található gyönyörű termeiben, parkjának fái alatt sétálva, koncertélményei során.

Szánjon egy csodálatos napot rá, Önt is várjuk!

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

A Kastély nyitvatartása:

Szeptember 1. - Május 31. naponta 10-17 óráig
Június 1. - Június 30. naponta 9-17 óráig
Július 1. - Augusztus 31. naponta 9-18 óráig

Október 1. és Május 31. között hétfői napokon csak ügyeletet látunk el 10-16 óráig. A kastély ekkor megfelelő létszám esetén csoportosan látogatható.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok