NKFI Alapból megvalósuló project

Az INTERTICKET Kft. a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával ”Nagyfokú felhasználói szabadságot biztosító, iparág-független blockchain alapú egyenlegkezelő-rendszer kifejlesztése” tárgyában vezet projektet az Új Széchenyi Terv keretében. Ennek folyamatáról, illetve státuszáról folyamatosan tájékozódhat oldalunkon.

 

A kedvezményezett neve – INTERTICKET Kft.

A projekt címe - ” Nagyfokú felhasználói szabadságot biztosító, iparág-független blockchain alapú egyenlegkezelő-rendszer kifejlesztése”

A szerződött projekt összege - 145 345 728 Ft

A szerződött támogatás összege – 98 509 603 Ft

A támogatás mértéke (%-ban) – 67,76 %

A projekt kezdésének dátuma – 2019.01.02.

A projekt befejezési dátuma – 2021.03.31.

A projekt azonosító száma - 2018-1.1.1-MKI-2018-00066

 

A projekt tartalmának bemutatása

Komplex egyenlegkezelési rendszert a banki szektoron túl számos más iparág igényel. Vállalkozások vásárlói, ügynökei és külső partnerei közt olyan elszámolási rendszerre van szükség, amely maximális rugalmassággal tud alkalmazkodni a folyamatosan változó gazdasági és piaci feltételekhez. Az azonnali fizetési tranzakciókon túlmutató, vagy éppen annak költségét csökkentő komplex elszámolási rendszerre van szükség. Ilyen felhasználási terület a törzsvásárlói programok – ahol engedmények, speciális jogosultságok, illetve konkrét értéket megtestesítő lojalitási pontok, tokenek cserélnek gazdát – vagy a komplex ügynöki elszámolási rendszerek területe, ahol a teljesítmények, jutalékok konkrét pénzben jelentkező ellenértékeit szükséges nyilvántartani és elszámolni. Ezen projekt olyan rugalmas egyenlegkezelési rendszert hozott létre, amelyben az adminisztrátori felhasználó fejlesztő munkatárs bevonása nélkül képes a rendszerben komplex üzleti célokat definiálni, azokat módosítani. A tranzakciók lebonyolítása és az egyenlegkezelés emelt biztonsági szinten valósult meg. A projekt során a blockchainen létrehozott számlák és egyenlegek felhasználhatók piaci szektorok között is, mint referencia adatbázis. Elkerülhető lett ily módon számla rendszerek sokaságának összehangolása, mivel a referencia adatbázis minden arra jogosult résztvevő számára biztonságosan, és egyben transzparens módon rendelkezésre áll. Ugyanehhez a blockchain hálózaton rögzített referencia adatbázishoz hozzáférhetnek megfelelő jogosultsággal rendelkező auditorok vagy hatósági szervek. A blockchain használata hosszú távon hatalmas lehetőségeket nyitott mind ágazati, mind nemzetgazdasági szinten.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!