Program


Maros Művészegyüttes: Mátyás király álruhái - mesejáték

Maros Művészegyüttes: Mátyás király álruhái - mesejáték

Hunyadi Mátyás történelmünk egyik legkiemelkedőbb alakja, aki a népmesék világában is kimagasló, mindenki által kedvelt egyéniség.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. március 22. szombat, 11:00

Mátyás a nép között járt, de szívesen ajtót nyitott minden panaszosnak, ellenőrizte a nép helyzetét, hivatalnokai működését, igazságszolgáltatását, s megfékezte a nagyurakat. Így született meg Mátyás királynak, az Igazságosnak az alakja sóhajból és panaszból. Mindenütt jelenvalósága, igazságszolgáltatása, népbarát politikája, fölbukkanása az ország különböző részein olyan mély nyomot hagyott a magyar nép lelkében, hogy azt soha senki többé nem tudta eltörölni.

Az elbeszélések szerint ha a szegény embert, jobbágyot, szegény városi embert elnyomta nemesura vagy előljárója, Mátyás váratlanul fölbukkant, meglátta, és keményen megbűntette a hatalmaskodást, mint a kolozsvári bíró híres történetében. A szegény ember felmehetett hozzá Budára. Egy másik történet szerint el-elnézett a jobbágyfalvakba, ellenőrizni a falusi igazságszolgáltatást, megdolgoztatta az urakat, bölcsen megleckéztetve őket, hogyan kell megbecsülni a nép munkáját.

Előadásunkban felelevenítünk hármat a gyerekek által legkedveltebb Mátyás-történetek közül: A kolozsvári bíró, Egyszer volt Budán kutyavásár, valamint Az igazmondó juhász címűt.



Koreográfia: Varga János

Zene: Bonczó István

Jelmezek: Bandi Kati

Művészeti vezető: Varró Huba

Igazgató: Barabási Attila Csaba

Az előadásokat követően a műsorhoz kötődő táncos és kézműves foglalkozást tartunk az érdeklődőknek, ahol gyöngyfűzésben és szárduda készítésben vehetnek részt a gyerekek.
A jegyár tartalmazza a foglalkozások árát is.

Ajánlatunk


Kövess minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Alexis Michalik: A történetőrző

Hatan Társulat, Bethlen Téri Színház

Öt kiváló színész, Kecskés Karina, Kovalik Ágnes, Király Attila, Sipos Imre és Sipos Áron 36 karaktert formál meg ebben a…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!