Program


Lyukasóra klub

Lyukasóra klub

Kalandozás a holt költők világában 4 neves költő és 1 színművész társaságában!
Az áprilisi Lyukasóra klub résztvevői: Lackfi János költő (moderátor), Lator László költő, Várady Szabolcs költő, Szabó T. Anna költő, Piros Ildikó színművész

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 7. szerda, 19:00

Lackfi János moderátor – József Attila- és Prima Primissima-díjas kimagaslóan népszerű költő, műfordító, irodalmi Nyugat-kutató, kreatív írás tanár 

4 éve a Lyukasóra moderátora és motorja, kiemelkedő irodalmi műveltségű, nagyon elmés előadó, humoros, nyitott szellemű, empatikus, a nézők egyik kedvence.

Lator László – Kossuth-, József Attila- és Prima-díjas költő, műfordító, szerkesztő, irodalomkritikus-történész

Hihetetlenül nagy irodalmi műveltségű, friss tudású, sziporkázóan, olykor kedvesen csipkelődve humoros, a Lyukasóra rendkívüli egyénisége 25 éve, a nézők kortalanul rajonganak érte!

Várady Szabolcs – Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, szerkesztő

Ugyancsak hatalmas irodalmi tudású, kiváló versfelolvasó és elmélkedő, ö a Lyukasóra higgadt bölcse és memóriája.

Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, műfordító, író

4 éve a Lyukasóra egyetlen állandó hölgytagja, nagy műveltségű, sziporkázó elméjű, rendkívül jól beszélő, magabiztos előadó és társalgó.

Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész

Kisugárzása mindenkit levesz a lábáról - tehetség, báj és nőiesség jellemzi a színésznőt.

A Lyukasóra résztvevőit a költészet – a jó versek iránti rajongás, a holt költők tisztelete és az alkotópályájukkal, élettörténetükkel kapcsolatos kíváncsiság sodorta össze és tartja együtt két és fél évtizede.

A Lyukasóra c. televíziós műsort neves költő-műfordító-irodalomtörténészek: Mészöly Dezső, Gyurkovics Tibor, Lator László, Lukácsi Sándor találták ki és alapították meg 25 évvel ezelőtt, majd később csatlakozott hozzájuk Várady Szabolcs és néhány ismert versrajongó színművész. Lackfi János és Szabó T. Anna 4 éve tagja a „társulatnak”.

Az alapítók eredeti szándékát követve az „élő” Lyukasóra szereplői csak holt költőtől hozhatnak verseket, vagy jól ismert költők kevésbé ismert, vagy kevéssé ismert költők felfedezésre, méltatásra érdemes verseit.

A költemények és a szerzők megidézésekor irodalomtörténeti kincsek, anekdoták, sőt az idősebb résztvevők személyes emlékei is előbukkannak, szellemes gondolatcseréket, elmélkedéseket, sziporkázó vitákat inspirálva. Ettől válik a költészeti fejtörő játék minden alkalommal egy bensőséges irodalmi kávéházzá, szalonná. A játékba a nézők is aktívan bekapcsolódhatnak. 

Jegyár: 1000 Ft                                                    

Ajánlatunk


Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

„A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady Sándor, író

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Habana Social Club - Búcsú turné

Országosan

Las Vegas előtt még egy utolsó koncert turné Európában. - A HABANA SOCIAL CLUB zenekar Chavez Alberto Reyessel és a…

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!