Program


Ives / Bartók / Adés / Sibelius - Óbudai Danubia Zenekar
3

Ives / Bartók / Adés / Sibelius - Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar idei évadának műsorösszeállításait csak azért nem lehet rendhagyónak nevezni, mert az elmúlt években az együttes védjegyévé vált a különleges, sokszor szokatlan programok műsorra tűzése, kevésbé ismert remekművek bemutatása a közönségnek.
ODZ: Út a zenéhez.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 12. hétfő, 19:30

 

A zenekar hagyományos módon a Zeneakadémián kezdi 2020/2021-es évadát – ezúttal a közönség és a zenekar egészségének védelmét szem előtt tartva. Idén is számos meghatározó, mégis ritkaságnak számító kincset mutat be az együttes – akár a kortárs zeneművészetben, akár a huszadik század zenei stílusainak titkos őseiként tekinthetünk rájuk. Ilyenek Charles Ives művei, aki fél évszázaddal előzte meg korát különleges, álomszerű hangképeivel és összetett, egymásra rétegzett tempó és ritmusképleteivel, és akinek hatása erősen érezhető a mai amerikai filmzenékben is. Sibelius művei sem állandó vendégei a magyar koncerttermeknek, Hámori Máté azonban minden évben műsorra tűzi a finnek nemzeti szerzőjének legjelentősebb alkotásait. Ezúttal egyből a szeptember 23-i nyitókoncert a zeneszerző utolsó, VII. szimfóniájával zárul.

Még mindig felfedezésre vár az ’56-os forradalom legnagyszerűbb zenei lenyomata, Lajtha VII. szimfóniája, amely szégyenletesen ritkán hangzik el élőben: ezt az adósságot szeretné törleszteni a zenekar, amikor egy kirobbanóan sikeres Párizsi koncert után Budapesten, a Zeneakadémián is eljátsszák a művet október 26-án.

A kortárs zene kiemelt szerepet kap, ahogy az egy élő művészeti ág esetében természetes és szükségszerű is: így a november 20-i koncerten három ifjú magyar szerző – Balogh Máté, Horváth Balázs, Tornyai Péter – és Bach enigmatikus Die Kunst der fuge című sorozatának találkozásából születő új mű bemutatóját hallhatja a közönség.

Britten művei szintén az átlagosnál gyakrabban jellennek meg a zenekar műsorában. Ezúttal a szerző egyik leggyönyörűbb művét, a Hegedűversenyt tűzték műsorra december 18-án Pusker Júlia szólójával és a művészeti vezető, Hámori Máté vezényletével.

A zeneakadémiai hangversenyeket 17.45-től Eckhardt Gábor zongoraművész-zenepedagógus az esti programhoz kapcsolódó informatív, ugyanakkor szórakoztató előadásai előzik meg.

Műsor:

Ives: Central Park in the Dark
Bartók: Divertimento
Adès: Polaris
Sibelius: VII. szimfónia

Vezényel: Hámori Máté

 

A koncert előtt 17.45 órától a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tart Eckhardt Gábor, zongoraművész, zenepedagógus. A Beavató látogatása koncertjeggyel vagy bérlettel ingyenes.

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Eric Lee-Magic Show-Francia vendégjáték

Fővárosi Nagycirkusz

Március utolsó hétvégéjén a francia Eric Lee az illuzionisták vérbeli fenegyereke, a négy alkalommal látható Magic Show című műsorában megmutatja…

Öt év kihagyás után 2024. március 23-án ismét a közönségé a színpad, az alkotóké a nézőtér – de ami még…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!