Program


Compagnie 111: aSH
7

Compagnie 111: aSH

Ebben a poétikus és spirituális szólóban Shivalingappa Shiva fenséges alakját ölti magára, aki az alkotás és a pusztítás istene. Egy hamuval teleszórt leplen táncol, amely az élet ciklikusságát szimbolizálja. A Compagnie 111 hetedszerre a házban!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 20. szombat, 20:00

Compagnie 111 (FR): aSH
Tánc - újcirkusz
Időtartam: 60 perc

A piece by Aurélien Bory for Shantala Shivalingappa

Az aSH egy rendhagyó koreográfusi portrésorozat harmadik, lezáró darabja. A Trafóban 2015 májusában láthattuk ennek előző részét Kaori Itóval, akkor a japán koreográfiai gondolkodás került a középpontba. Az aSH az indiai tánckultúrára koncentrál, erre a szólóra Bory az egykor Pina Bausch-sal dolgozó Shantala Shivalingappát kérte fel. A végeredmény felkavaró, varázslatos és mágikus. Aurélien Bory – rá igen jellemző módon – most sem spórol a szemkápráztató megoldásokkal: a néző lépten-nyomon azon kapja magát, hogy megoldást keres a színpadon felbukkanó rejtélyes tárgyak és eszközök mibenlétére, működésük mechanizmusára. Vagy éppen azon morfondírozik, hogy ilyen lélegzetelállító-abszurd dolgok mégis hogyan tudnak bárkinek az eszébe jutni. Mindaz, ami látomásszerűen materializálódik, nem más, mint az indiai tradíciók és hagyományok, amelyek körbeölelik az alkotókat.

„Ahogy Shantala Shivalingappa nevében összekapcsolódnak a szótagok, az már önmagában tánc. Az aSH cím a neve első és utolsó betűiből épül fel, szeretném, ha az egész színpadtér ettől a ritmustól lenne hangos. Szeretném, ha a tér először vibrációként fejezné ki magát, amelyet aztán ő felvesz, átalakít, majd a végtelenségig meghosszabbít Loïc Schild zenéje segítségével. Shantala tánca önnön életének története, utazás Indiából Európába, Kuchipuditól Pina Bauschig, Shivától Dionüszoszig. Shantala rengeteget utazik szülőhelye, Madrasz és lakóhelye, Párizs között. Tánca örök ingamozgás, hasonlóan kettőnk találkozásához: valahol a hindu misztika és a kvantumfizika között.” Aurélien Bory

„A nézőt örökké kísérni fogják az előadás lehengerlő, ragyogó víziói.” Le Figaro

Az eredetileg fizikusnak tanuló, majd építésznek készülő Aurélien Bory-t nemigen kell bemutatni a trafós közönségnek, ez a hozzánk érkező hetedik előadása. A francia rendező vizionárius munkái beleégnek a nézői agyba, ötletei egyediek, előadásainak látványa lélegzetelállító.

Shantala Shivalingappa gyermekkorától táncot tanult, klasszikus indiait. Később lehetősége nyílt arra, hogy korunk legnagyobb neveivel dolgozzon együtt, mint pl. Maurice Béjart, Peter Brook, Ushio Amagatsu, Pina Bausch vagy épp Sidi Larbi Cherkaoui.

Kettejük zsenijének találkozásából született ez az érzéki, félelmetes, felejthetetlen előadás.

12 éven felülieknek ajánlott!

Játssza: Shantala Shivalingappa és Loïc Schild (ütőhangszerek)
Koncepció, díszlet, rendezés: Aurélien Bory
Koreográfia: Shantala Shivalingappa
Dramaturg: Taïcyr Fadel
Fényterv: Arno Veyrat;
Asszisztense: Mallory Duhamel
Zene: Joan Cambon
Díszlet technikai tervezése: Pierre Dequivre, Stéphane Chipeaux-Dardé
Jelmeztervező: Manuela Agnesini (Nathalie Trouvé hathatós segítségével)
Technikai igazgató: Arno Veyrat
Színpadmester: Mallory Duhamel vagy Thomas Dupeyron
Hang: Stéphane Ley
Fény: Mallory Duhamel vagy Thomas Dupeyron
Produkciós vezető: Florence Meurisse
Produkciós menedzser: Clément Séguier-Faucher
Logisztikai menedzser: Justine Cailliau Konkoj
Sajtókapcsolatok: Bey Agency

Zenei részletek Franz Schubert: Téli utazás című művéből.
Idézetek Georges Perec: Espèces d’espaces című művéből (© Éditions Galilée, 1974).
Produkció: Compagnie 111 - Aurélien Bory

Koprodukciós partnerek: Théâtre de la Cité – CDN Toulouse Occitanie, Festival Montpellier Danse 2018, Agora – PNAC Boulazac-Nouvelle-Aquitaine, La Scala - Paris, L’Onde Théâtre Centre d’Art - Vélizy- Villacoublay. With the artistic participation of ENSATT - Lyon.

 Próbák és rezidenciák: La nouvelle Digue-Toulouse, Théâtre de la Cité – CDN Toulouse Occitanie

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!