Podujatie


Compagnie 111: aSH
7

Compagnie 111: aSH

Ebben a poétikus és spirituális szólóban Shivalingappa Shiva fenséges alakját ölti magára, aki az alkotás és a pusztítás istene. Egy hamuval teleszórt leplen táncol, amely az élet ciklikusságát szimbolizálja. A Compagnie 111 hetedszerre a házban!

Compagnie 111 (FR): aSH
Tánc - újcirkusz
Időtartam: 60 perc

A piece by Aurélien Bory for Shantala Shivalingappa

Az aSH egy rendhagyó koreográfusi portrésorozat harmadik, lezáró darabja. A Trafóban 2015 májusában láthattuk ennek előző részét Kaori Itóval, akkor a japán koreográfiai gondolkodás került a középpontba. Az aSH az indiai tánckultúrára koncentrál, erre a szólóra Bory az egykor Pina Bausch-sal dolgozó Shantala Shivalingappát kérte fel. A végeredmény felkavaró, varázslatos és mágikus. Aurélien Bory – rá igen jellemző módon – most sem spórol a szemkápráztató megoldásokkal: a néző lépten-nyomon azon kapja magát, hogy megoldást keres a színpadon felbukkanó rejtélyes tárgyak és eszközök mibenlétére, működésük mechanizmusára. Vagy éppen azon morfondírozik, hogy ilyen lélegzetelállító-abszurd dolgok mégis hogyan tudnak bárkinek az eszébe jutni. Mindaz, ami látomásszerűen materializálódik, nem más, mint az indiai tradíciók és hagyományok, amelyek körbeölelik az alkotókat.

„Ahogy Shantala Shivalingappa nevében összekapcsolódnak a szótagok, az már önmagában tánc. Az aSH cím a neve első és utolsó betűiből épül fel, szeretném, ha az egész színpadtér ettől a ritmustól lenne hangos. Szeretném, ha a tér először vibrációként fejezné ki magát, amelyet aztán ő felvesz, átalakít, majd a végtelenségig meghosszabbít Loïc Schild zenéje segítségével. Shantala tánca önnön életének története, utazás Indiából Európába, Kuchipuditól Pina Bauschig, Shivától Dionüszoszig. Shantala rengeteget utazik szülőhelye, Madrasz és lakóhelye, Párizs között. Tánca örök ingamozgás, hasonlóan kettőnk találkozásához: valahol a hindu misztika és a kvantumfizika között.” Aurélien Bory

„A nézőt örökké kísérni fogják az előadás lehengerlő, ragyogó víziói.” Le Figaro

Az eredetileg fizikusnak tanuló, majd építésznek készülő Aurélien Bory-t nemigen kell bemutatni a trafós közönségnek, ez a hozzánk érkező hetedik előadása. A francia rendező vizionárius munkái beleégnek a nézői agyba, ötletei egyediek, előadásainak látványa lélegzetelállító.

Shantala Shivalingappa gyermekkorától táncot tanult, klasszikus indiait. Később lehetősége nyílt arra, hogy korunk legnagyobb neveivel dolgozzon együtt, mint pl. Maurice Béjart, Peter Brook, Ushio Amagatsu, Pina Bausch vagy épp Sidi Larbi Cherkaoui.

Kettejük zsenijének találkozásából született ez az érzéki, félelmetes, felejthetetlen előadás.

12 éven felülieknek ajánlott!

Játssza: Shantala Shivalingappa és Loïc Schild (ütőhangszerek)
Koncepció, díszlet, rendezés: Aurélien Bory
Koreográfia: Shantala Shivalingappa
Dramaturg: Taïcyr Fadel
Fényterv: Arno Veyrat;
Asszisztense: Mallory Duhamel
Zene: Joan Cambon
Díszlet technikai tervezése: Pierre Dequivre, Stéphane Chipeaux-Dardé
Jelmeztervező: Manuela Agnesini (Nathalie Trouvé hathatós segítségével)
Technikai igazgató: Arno Veyrat
Színpadmester: Mallory Duhamel vagy Thomas Dupeyron
Hang: Stéphane Ley
Fény: Mallory Duhamel vagy Thomas Dupeyron
Produkciós vezető: Florence Meurisse
Produkciós menedzser: Clément Séguier-Faucher
Logisztikai menedzser: Justine Cailliau Konkoj
Sajtókapcsolatok: Bey Agency

Zenei részletek Franz Schubert: Téli utazás című művéből.
Idézetek Georges Perec: Espèces d’espaces című művéből (© Éditions Galilée, 1974).
Produkció: Compagnie 111 - Aurélien Bory

Koprodukciós partnerek: Théâtre de la Cité – CDN Toulouse Occitanie, Festival Montpellier Danse 2018, Agora – PNAC Boulazac-Nouvelle-Aquitaine, La Scala - Paris, L’Onde Théâtre Centre d’Art - Vélizy- Villacoublay. With the artistic participation of ENSATT - Lyon.

 Próbák és rezidenciák: La nouvelle Digue-Toulouse, Théâtre de la Cité – CDN Toulouse Occitanie

Follow us!


Tipy


JAMES BLUNT The Stars Beneath My Feet Tour

VeszprémFest, Veszprém Aréna

A VeszprémFest zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet…

Koncz Zsuzsa Aréna koncert 2022

Papp László Budapest Sportaréna

„A Szabadnak születtél különleges helyet foglal el lemezeim sorában. A rendkívüli körülmények rendezte, drámai események, történések lenyomata." - Koncz Zsuzsa

A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére kalauzol vissza…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Odoberajte náš newsletter

Budeme Vás informovať o tých najdôležitejších podujatiach

Vážení zákazníci,

Like most websites Jegy.hu uses cookies to operate. I understand that InterTicket is collecting personal data in order to recommend special, personally tailored offers best suited for me. By clicking on “I accept”, I confirm that I have read and understood the data management rules in the Privacy Policy.

I accept