Program


Capriccioso bérlet / 3. - Szvit

Capriccioso bérlet / 3. - Szvit

Capriccioso bérlet/3.
Zenei felfedezések a Budapest Music Centerben
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 5. péntek, 19:00

A szvit műfaja - mint a barokk korban létrejövő különböző táncok sorozata – a 19. század végére magában rejti a klasszicizálást, azaz a visszavágyódást, a hagyományok tiszteletét. Grieg, amikor 1884-ben megírja régi stílusú szvitjét, a 200 évvel azelőtti időkre emlékezik, a 20. századi neoklasszicizmus hírnökévé válva. Janáček, a 20. századi, modern cseh zene úttörője fiatalon írt alkotása romantikus hangvételt üt meg, míg Balogh Máté napjaink technikáját önti szabályos barokk formába. Schönberg, a modern zene atyjaként az atonalitás és a tizenkétfokúság negyedszázada után fordult újra a tonalitás felé, hogy – saját szavaival élve – egy olyan „újdonság” nyomára bukkanjon, amely „soha nem múlik el”. Négy zeneszerző azonos műfajú, különböző hangvételű alkotása, amely egyvalamiben megegyezik: remekmű.

Műsor:

Edvard Grieg: Holberg-szvit op. 40
Leoš Janáček: Szvit vonószenekarra
Balogh Máté: Suite in 3
Arnold Schönberg: Szvit régi stílusban (G-dúr, 1934)

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!