Program


Augusztus Oklahomában
8

Augusztus Oklahomában

Beverly Weston, az egykor szép reményekkel indult alkoholista költő egy hatalmas házban él altatókon és fájdalomcsillapítókon tengődő feleségével, Violettel; életükből már jó ideje valóságosan és képletesen is hiányzik a fény az állandóan besötétített szobákban. Egy nap Beverly hirtelen eltűnik...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 15. csütörtök, 19:00

Tracy Letts: AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN
fekete komédia

Ez az oklahomai augusztus különösen forró és feszültségekkel terhes. Beverly Weston, az egykor szép reményekkel indult alkoholista költő egy hatalmas házban él altatókon és fájdalomcsillapítókon tengődő feleségével, Violettel; életükből már jó ideje valóságosan és képletesen is hiányzik a fény az állandóan besötétített szobákban. Egy nap Beverly hirtelen eltűnik, senki sem tudja, miért. Rejtélyes eltűnése összehozza a családot, Violet és három lánya, valamint hozzátartozóik újra egy fedél alatt találják magukat: ez a senki által nem kívánt helyzet pedig számos konfliktust és furcsa találkozást hoz magával; a kényszerű összezártság maga az állandó robbanásveszély. Az anyának és lányainak újra kell gondolniuk kapcsolataikat és saját élethazugságaikkal is szembe kell nézniük, miközben kétségbeesetten próbálnak újabb és újabb túlélő stratégiát, menekülési útvonalat találni. Drog, alkohol, szex, titkolt és nagyon is nyilvánvaló szenvedélyek mind megtalálhatóak a sajátos, egyszerre abszurd és drámai családtörténetben, melyben virtuóz szellemesség, talányos krimi és szabad szájú, nyers költészet váltja egymást.

A kortárs amerikai szerző, Tracy Letts fekete komédiája 2007-ben elsöprő sikert aratott a Broadwayn, a darab több Tony- és Pulitzer-díjat is nyert; miután a világ számos színpadát bejárta, 2013-ban film készült belőle, Meryl Streep és Julia Roberts főszereplésével. A szarkasztikus humorú tragikomikus színdarabot Szikszai Rémusz viszi színre, aki legutóbb a Kalucsni című előadást rendezte Nyíregyházán.

Szereplők
BEVERLY WESTON............................................................. Kaszás Mihály m.v.
VIOLET WESTON, Beverly felesége.................................... Szabó Márta
BARBARA FORDHAM, Bev és Violet lánya......................... Kuthy Patrícia
BILL FORDHAM, Barbara férje............................................. Illyés Ákos
JEAN FORDHAM, Barbara és Bill lánya.............................. Tary Patricia e.h
IVY WESTON, Bev és Violet lánya....................................... Kosik Anita
KAREN WESTON, Bev és Violet lánya................................ Fridrik Noémi
STEVE HEIDBRECHT, Karen vőlegénye............................. Nagyidai Gergő
MATTIE AIKEN, Violet húga................................................. Horváth Margit
CHARLIE AIKEN, Mattie férje............................................... Horváth László Attila
KICSI CHARLES AIKEN, Mattie és Charlie fia..................... Rák Zoltán
JOHNNA MONEVETA.......................................................... Dézsi Darinka
DEON GILBEAUM, a seriff................................................... Gulácsi Tamás

Díszlettervező: ONDRASCHEK PÉTER
Jelmeztervező: KISS JULCSI
Dramaturg: SZIKSZAI RÉMUSZ
Súgó: KOVÁCS KATALIN
Ügyelő: T-LAFOREST CSABA
Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA
Rendező: Szikszai Rémusz

Kedves Nézőink!
Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!
Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!
Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2022. 03. 07-től érvényes kormányrendelet értelmében megszűnik a kötelező maszkviselés sínházunkban.
Továbbra is sok szeretettel várjuk Önöket!

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség, Budapest  és az A3 Artists Agency, 350 Fifth Avenue, Suite 38, New York, NY 10118, USA közötti különleges megállapodás alapján kerül színre. A színdarabbal kapcsolatos minden érdeklődéssel Magyarországon a Theatrum Mundi Ügynökséghez kell fordulni.

A színdarab Magyarországon kívüli jogainak ügyében az A3 Artists Agency-hez kell fordulni. Az AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN világpremierjét a Steppenwolf Theatre Company, Chicago, IL, USA mutatta be 2007. júniusában, Martha Lavey, művészeti igazgató és David Hawkanson, ügyvezető igazgató vezetése alatt.

Az AUGUSZTUS OKLAHOMÁBAN-t 2007. december 4-én mutatták be a Broadway-n. Az előadás Jeffrey Richards, Jean Doumanian, Steve Traxler, Jerry Frankel, Ostar Productions, Jennifer Manocherian, The Weinstein Company, Debra Black, Daryl Roth, Ronald Frankel, Marc Frankel, Barbara Freitag, Rick Steiner és a Station Bell Group támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Táncháztalálkozó

Papp László Budapest Sportaréna

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Cédric Chapuis: Élet-ritmusra

Pinceszínház

Egy francia fiú, Adrien Lepage mindennapjaiba nyerünk bepillantást, a mániákusan doboló kamasz azonban egyre több titkot, élményt és emléket árul…

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!