Csiky Gergely Színház

Csiky Gergely Színház

1955-ben kap a város állandó színtársulatot, ekkortól viseli Csiky Gergely nevét is.

A kaposvári Csiky Gergely Színházat évtizedek óta az ország egyik legjobb társulataként tartják számon. Előadásai hazai és külföldi fesztiválokon számtalan díjat nyertek. A teátrum az 1970-es évek elejétől a magyar színházi élet meghatározó társulata volt. Ez a műhely egyike volt azoknak, amelyek az ötvenes évek közepén világszerte kibontakozó színházi forradalmának folytatói, eredményeinek adaptálói voltak. A színház sokat tett az új, értő közönség kialakítása érdekében. Több gyermek- és felnőtt előadása is országosan ismertté vált, elsősorban a televízió közvetítések hatására.

Legnagyobb sikereit Babarczy László mintegy 30 évig tartó vezetése alatt érte el. Számos kiváló előadása közül is kiemelkedett a Marat halála. A darabot 1981. december 8-án mutatták be. 1982-ben a BITEF nemzetközi fesztiválon mind a három kiosztható díjat a kaposváriaknak adták át. A darabot több mint százszor játszották, ami vidéki színházak esetében még operetteknél sem gyakori.

A színház igazgatója 2010 óta Rátóti Zoltán, jelenleg is folyamatban van a társulat megújítása, új színházi műhely kialakítása.

Tovább 7400 Kaposvár, Rákóczi tér

Csiky Gergely Színház

Ajándékozzon jegy.hu
utalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!