Program


XMiss Saigon
10

XMiss Saigon

"A musical, amely már legenda" - hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után és valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg művét több tízezerszer került színpadra szerte a világon, ezzel pedig a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. március 6. péntek, 19:00

Miss Saigon

A Miss Saigon Giacomo Puccini Pillangóasszony című operája alapján íródott. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amelyet Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya volt, amint éppen elköszön a lányától a Tan Son Nhut Légibázison. A lány az Egyesült Államokba utazott egykor katona édesapjához, aki olyan pozícióban volt, mellyel jobb körülményeket tudott a lányának biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a "végső áldozat", amely aztán a darab központi gondolata lett.

A musical-legenda ismét a Nagymező utcába költözött, a szereplők között pedig a színház fiatal és már jól ismert sztárjai mellett egy vendég csillag is érkezik 2015-ben az előadásba. A világon először játssza vietnami lány a hetvenes évek Saigonjába kalauzoló musical főszerepét. Kim szerepében debütált ugyanis januárban Hien, a vietnami származású magyar énekesnő, aki csak a januári, februári és márciusi Miss Saigon előadásokban látható, Kocsis Dénes mellett a színház másik fiatal tehetsége, Veréb Tamás partnereként is.

A Miss Saigon azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika és a remek hangzás mellett igazi zenedrámák. A történet számunkra, akik az Amerika-imádat, s a szocializmus gazdasági problémáinak nyomasztó terhe alatt éltünk, különösen átélhető. A mű katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek, szól a gyarmatosításról, a kommunizmus kísértetéről, a különböző kultúrák-népcsoportok közötti különbségekről, és bár társadalmi feszültségekkel teli, mégis főképp a szerelem mindent legyőző erejéről mesél. A Miss Saigon jelképe a talmi csillogásnak, az érvényesülési vágyaknak, a kiszolgáltatott szerelmeknek, a rideg valóságnak. A Miss Saigon mégis reménysugár, példa arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is meg kell próbálni felelősséggel élni egymás iránt.

Katartikus élményt kínál minden nézőnek!

Az előadás megtekintését 14 éven felülieknek ajánljuk!
Koprodukció a soproni MKB Musical Arénával
A produkciót a Music Theatre International és a Cameron Mackintosh Ltd. nevében a Josef Weinberger Ltd. engedélyezte
Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

GESZTI SIXTY

Papp László Budapest Sportaréna

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Lélekhívogató – a szivárvány meséje Animációs-élőzenés-bábos játék TÁRNOK MARICÁVAL

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!