Program


VI. Fővárosi Palotakoncertek - Záróesemény
3

VI. Fővárosi Palotakoncertek - Záróesemény

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat, amelynek záróeseményét a különleges hangulatú és történetű Benczúr Házban tartja a Magyar Kamarazenekar.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 19. vasárnap, 19:00

Látványos helyszínen zárul a VI. Fővárosi Palotakoncertek

 

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat, amelynek záróeseményét a különleges hangulatú és történetű Benczúr Házban tartja a Magyar Kamarazenekar.

Az immáron hagyománnyá vált Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint például a Pesti Vigadó, a Festetics Palota, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

A VI. Fővárosi Palotakoncertek záróhangversenyére a Magyar Kamarazenekar február 19-én 19 órától várja a közönséget a Benczúr Ház páratlan szépségű Dísztermébe. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész. A műsoron elhangzanak többek között Vivaldi, Michael Haydn, Weiner Leó és Bartók Béla művei. Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része.A Magyar Kamarazenekar alapítója és koncertmestere Bánfalvi Béla hegedűművész. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Ajánlatunk


A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy tétel megírását vállalja magára.

JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú”…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!