Program


Új Binder Quartet

Új Binder Quartet

A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 16. péntek, 19:00

Új Binder Quartet
2019. augusztus 16. péntek, Bodrogkeresztúr
17:00 Henye Borbár
 
Új Binder Quartet
Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon
Fonay Tibor – nagybőgő, basszusgitár
Benkó Ákos – dob

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat.

Nem kevesebb, mint negyvenhat szerzői lemez után ismét zenekart alapított állandó partnerével, Borbély Mihállyal, akivel a Londoni Jazz Fesztiválon kimagasló sikert elérve több lemezt is készített. Számtalan koncert- és fesztiválfellépés után egy filharmóniai turné alkalmával 2012 tavaszán két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel. A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót. Megalakulása óta a kvartett számtalan koncertet adott és négy CD kiadványuk is megjelent, Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel.

A Henye Borbár közönségének szánt műsorukba Binder Károly izgalmas és eredeti zenei világába beavató kompozícióiból válogattak.
 
A Henye Borbár támogatásával.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!