Program


TRIÓBAN AZ EGYENLŐSÉGÉRT

TRIÓBAN AZ EGYENLŐSÉGÉRT

A jótékonysági koncert három művész - Balázs János, Kállai Ernő és Lakatos György - összefogásából jött létre, az elfogadás, a példamutatás és a gyökereikhez való visszatérés jegyében.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 11. péntek, 19:30

A hangverseny elsődleges célja, hogy emléket állítson a 135 éve született Bartók Bélának és a 130 éve elhunyt Liszt Ferencnek, emellett Weiner Leó és Dohnányi Ernő korszakalkotó munkássága is nagy hangsúlyt kap majd a műsorban. A művészek célja továbbá felhívni a társadalom figyelmét az integráció és a tehetséggondozás fontosságára a zene hatalma által. “Művészi-tanári munkásságunk során számtalan rendkívül tehetséges, részben roma származású fiatallal találkozunk. Hisszük, hogy a zene erejével lebonthatóak a negatív sztereotípiák. Bízunk benne, hogy a magyar zenepedagógiai módszereknek köszönhetően elsajátított tudással és diplomával kezükben ezek a fiatalok jól megállják majd helyüket hivatásukban és a társadalom szerves részévé válhatnak.” - nyilatkozta Balázs, Kállai és Lakatos a koncert kapcsán. A koncert művészei a teljes jegybevételt hátrányos helyzetű gyermekek korai fejlesztésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. Az adományt a Segélyszervezet a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház támogatására fordítja. Az intézmény 5 évesnél kisebb gyermekek korai fejlesztését végzi, szakemberek bevonásával, különféle programok kialakításával próbálja megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok életét. A gyermekek ingyenesen juthatnak tízóraihoz, fejlesztő foglalkozásokhoz, gyógytornász, pszichológus, logopédus segítségéhez. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége, valamint Dr. Erdő Péter bíboros, prímás.

Trióban az Egyenlőségért

Balázs János, Kállai Ernő, Lakatos György és tanítványaik jótékonysági hangverseny az Ökumenikus Segélyszervezet javára

Műsor:

Liszt: Grand Duo Concertante

Kodály-Szigeti: Háry János – Intermezzo

Bartók: 44 duó két hegedűre (Sz. 98, BB 104) – részletek

Weiner: Divertimento, op. 20/1

Dohnányi: c-moll zongorakvintett, op. 1 - 1. tétel

szünet

A három szólista tanítványaival közös műsora

Előadók:

Balázs János (zongora);

Lakatos György, Kállai Ernő (hegedű)

Kállai vonósnégyes

(Kállai Ernő, Szajkó Géza (hegedű); Dráfi Kálmán (brácsa); Balázs István (cselló)

Vendég: Váradi Gyula (hegedű), a Virtuózok című tehetségkutató műsor korcsoport-győztese

Rendező: Lakatos György

Támogató: OTP Bank

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!