Program


Tisztogatás
8

Tisztogatás

Aliide Truu, a magányosan éldegélő öregasszony egy napon ismeretlen fiatal lányt talál a portáján. Az erdő melletti ház ideiglenesen új lakóval bővül; Zara láthatóan szökésben van. Aliide bizalmatlansága akkor sem múlik, amikor a lány rettegése egyértelművé válik - Zara állítólagos férje elől menekül..

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. december 16. péntek, 19:30

Sofi Oksanen: Tisztogatás
tragédia
14 éven felülieknek.

Aliide Truu, a magányosan éldegélő öregasszony egy napon ismeretlen fiatal lányt talál a portáján. Az erdő melletti ház ideiglenesen új lakóval bővül; Zara láthatóan szökésben van. Aliide bizalmatlansága akkor sem múlik, amikor a lány rettegése egyértelművé válik - Zara állítólagos férje elől menekül. A két nő történetét párhuzamosan követhetjük nyomon, amint súlyos titkaik után kutatnak, feltépve régen beforrt sebeket, megpiszkálva régen eltemetett bűnöket. Aliide nővére férjét rejtegette a pincében hosszú évekig, Zara megölt egy férfit, hogy kiszakadhasson a kényszerű és fájdalmas „örömlány" szerepköréből. És mindketten feküdtek már eszméletlenül a hideg kövön.

Kettejük kapcsolatából bontakozik ki a valódi történet: történet az erőszakról, a mindent elnyomó hatalomról; és történet a szerelemről, a vágyról, a félelemről. Aliide és Zara figurájában a szerző két különböző generációt mutat be, hőseinek azonban ugyanazzal a feladattal kell megküzdeniük - túl kell élniük.

A fiatal finn írónő, számtalan irodalmi díj nyertese korábban dramaturgként dolgozott; utolsó munkája éppen a közel negyven nyelvre lefordított „Tisztogatás" című regény volt, mely a tragédia átdolgozása. Hazájában nagy népszerűségnek örvend, Magyarországon a színdarabot most először láthatja a közönség, a Kossuth-díjas Valló Péter rendezésében.

Csellón közreműködik: Ján Boglárka és Jenvay Dóra.

Ajánlatunk


musical két részben

AZAHRIAH TRIPLÁZIK A PUSKÁSBAN!

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Kövess minket!


További ajánlataink


Bradley Jaden Live in Budapest Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A West End-szupersztár, Bradley Jaden Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!