Program


The DIRE STRAITS experience
2

The DIRE STRAITS experience

The Dire Straits Experience
A legenda tovább él…
2019. április 4. (csütörtök), 20.00, Papp László Budapest Sportaréna
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 4. csütörtök, 20:00


A legendás Dire Straits dalok, az ikonikus zenekar öröksége 2019. április 4-én újra élőben csendül fel a The Dire Straits Experience előadásában, a Papp László Budapest Sportarénában.

Negyven év telt el azóta, hogy a rádiókban világszerte először hallhattuk a Sultans of Swing kezdő sorait. Ahogy múlt az idő, megismerhettük a fantasztikus gitárost és dalszerzőt Mark Knopflert, és azt, amiből egy zenei univerzum lett: a Dire Straits zenéjét.

A Dire Straits feloszlása óta több mint 25 év telt el, ám számos olyan kompozíciót és zeneművet hagytak hátra, amelyek a rock virágkorában születtek. Ha valami, hát az ő hírnevük csak nőtt az idő előrehaladtával. A több mint 120 millió eladott album eladásai folyamatosan növekszenek, ahogy világszerte újabb és újabb fiatal rajongók fedezik fel zenéjüket, és csatlakoznak a zenekar követőihez.

A két évtizedes kihagyás utána – és az az iránt jelentkező egyre növekvő igény miatt, hogy újra élőben hallhassuk a rock történetének egyik legdrámaibb zenéjét – a Dire Straits tagjai, Alan Clark, Chris White és Phil Palmer 2011-ben megalakították a The Straits zenekart a Royal Albert Hallban tartott jótékonysági koncertre. Mivel Knopfler hihetetlenül sikeres szólókarrierbe kezdett, ezért Alan Clark Terence Reis dalszerzőt kérte meg, hogy Knopfler távollétében legyen a zenekar frontembere. Három és fél évvel később a The Straits feloszlott, ám addigra a zenekar 25 országban, több mint 150 koncertet adott.

Később meghívást kaptak egy új-zélandi és ausztráliai koncertsorozatra, így Chris White és Terence Reis ismét elkezdtek együtt dolgozni, ekkor már a The Dire Straits Experience nevű formációban, és az Egyesült Királyság legkiválóbb zenészei csatlakoztak hozzájuk. A rock legendái közül olyan emberekkel dolgoztak együtt, mint Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones és Sheryl Crow.

Chris White a ’80-as évek elejétől kezdve filmzenéken dolgozott együtt Mark Knopflerrel, s 1985-ben csatlakozott a Dire Straitshez a rekordot döntő Brothers In Arms világturnéra. Ennek része volt a Live Aiden való fellépésük, később pedig Nelson Mandela 70. születésnapi koncertje 1988-ban. Játszott az utolsó Dire Straits albumon, az „On Every Street”-en, és részt vett a két éven át tartó világturnén, aminek keretében felvették az „On The Night” című albumot és DVD-t. Megtapasztalta, hogy a közönség miként fogadta az igazi Dire Straits show-t, melyre ma is szeretettel emlékezik vissza.
„Őszintén megdöbbentem, és az igazat megvallva, megszégyenültem a közönség reakciójától, amikor ezeket a dalokat újra hallották. A Dire Straitsnek van a leghihetetlenebbül lojális rajongói bázisa. Annyira nagyszerű volt újra találkozni olyan emberekkel, akiket utoljára 1992-ben láttam, és látni rajtuk, hogy még mindig olyan sokat kapnak ettől a zenétől. Az is fantasztikus, hogy új barátságokat köthetünk a fiatalokkal, akik most fedezik fel Markot és a Dire Straits zenéjét. Annyi ember szeretné még mindig ezt élőben megtapasztalni.”

White úgy érezte, hogy az szinte lehetetlen feladat, hogy Mark Knopfler nélkül is hitelesen tudják átadni ezeket a rendkívüli dalokat.
„Amikor először megkerestek, hogy hozzak össze egy zenekart, amely a Dire Straits dalait játssza az Albert Hallban, nem hittem, hogy lehetséges olyan valakit találni, aki képes átvenni Mark szerepét anélkül, hogy imposztornak hangzana. Tévedtem.
Terence Reisben, azt hiszem, talán megtaláltuk az egyetlen személyt, aki képes úgy játszani és énekelni, mint Mark, de megtartja saját integritását és identitását. Azt hiszem, ebben rejlik annak a lényege, hogy miért olyan elfogadók a rajongók azzal kapcsolatban, amit csinálunk. Úgy hisznek Terence-ben, mint saját emberükben. Tudják, hogy nem próbál meg Mark lenni. Mark iránt érzett tisztelete miatt Terence képes nagyon őszinte módon előadni ezeket a dalokat, és ez lehetővé teszi, hogy az energiája és a tehetsége átjöjjön. Ezek nem egy letűnt időszak szolgai másolatai. Terenc nélkül ez az egész egyszerűen nem működne.”

És így van, ezek a dalok, minden ambíciójukkal, nagyszerűségükkel és fájdalmas szépségükkel ismét élőben felhangzanak…, azoknak a rajongóknak, akik életben tartották őket. 2019. április 4-én a Papp László Budapest Sportarénában Chris White, Terence Reis, Tim Walters, Simon Carter, John Maul, Paul Geary, Andrew Hawkins, Chris Whitten, Rob Taggart, Danny Schogger előadásában újra átélhetjük és részesei lehetünk a Dire Straits csodájának.


Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

Janikovszky-est vaksötétben / avagy a lemez két oldala

MiMozink Lurdy - Terem 1.

Egy egyedülálló képzeletszínházat élvezhet a közönség. "A lemez két oldala" címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!