Program


Teremtő szellem

Teremtő szellem

Műsor:
Improvizatív vokális hagyomány a 12. századtól napjainkig. Válogatás Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov műveiből.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 18. kedd, 19:30

TEREMTŐ SZELLEM

Műsor:

Improvizatív vokális hagyomány a 12. századtól napjainkig. Válogatás Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov műveiből.

Közreműködik:
Kodály Kórus Debrecen

Vezényel:
Szabó Sipos Máté

Bérletpótlás! – MOZAIK bérlet

Az improvizáció, a rögtönzés, a szabad előadói kreativitás évszázadok óta fontos alkotóeleme az élő zenei hagyománynak. Nemcsak az indiai és afrikai tradicionális zene, de az ebből inspirálódó jazz zene is élt ezzel az örökséggel. Az egyetemes zenetörténet szinte minden korszakában találunk olyan műfajt mely hol kisebb, hol nagyobb mértékben teret enged az improvizációnak.

A Kodály Kórus Debrecen ezen az előadáson a vokális zene világából merítve mutatja be azt a folyamatot, amely a spontán zenei ötlettől – elvezet a komponált zenéig – majd a megkomponált véletlenig – egészen az improvizatív játékokig.  A középkori orgánumtechnikától egészen a 20-21. századi új kísérletekig sok izgalmas hangzás részesei lehetünk. Perotinus, Meredith Monk, Karai József, Knut Nystedt, Jonathan Harvey, Georgi Sztojanov művei mellett belekóstolhatunk a kórusimprovizáció különböző technikáinak világába, sőt akár magunk is részesei lehetünk a hangversenyen kialakuló zenei folyamatoknak, melyek egészen egyedi, felszabadító élményt nyújtanak a résztvevőknek és a hallgatónak egyaránt.
                                                                                                                                                               (szöveg: Szabó Sipos Máté)

Ajánlatunk


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!