Program


Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

Téli bérlet 23/24 évad 2.előadás

A Szent István Filharmonikusok mindig segítették azokat az ifjú muzsikusokat, akik a zenekar „bölcsőjének” is tekinthető Szent István Konziban kezdték meg pályájukat. Közéjük tartozik a szárnyaló tehetségű Devich Gergely csellóművész.


 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 11. vasárnap, 17:00

A zenei esszé a XX. századi amerikai zeneszerző, Barber találmánya, amely – akárcsak az írott esszé – összetett, megindokolt, átgondolt alkotás (1938).

Schumann a-moll gordonkaversenyének kéziratára először nem „Konzert”, hanem „Konzertstück” címet írt. A három tételes mű tételei szünet nélkül követik egymást. Nyomtatásban 1854-ben jelent meg.

Rachmaninov II. szimfóniája akkor készült, amikor a zongorista-karmester- zeneszerző világraszóló karrierje elindult. Ha a II. szimfónia alapján kellene meghatározni, hogy 1907–1908 táján miként tekintett a jövőbe, akkor egy optimista, az élet dolgait elégedetten szemlélő, kiegyensúlyozott személyiséget írhatnánk le.

Devich Gergely csellóművész 2022-ben diplomázott a Zeneakadémián, Varga István és Mező László osztályában. Szólistaként rendszeresen játszik az ország legfontosabb koncerttermeiben, fővárosi és vidéki zenekarok vendégeként egyaránt. Kamarazenészként is aktív: vonósnégyesének, a Korossy-kvartettnek bérletes sorozata indult a BMC-ben és a Zeneakadémián.

Thomas Kornél világpolgárként dolgozó karmester és zeneszerző számos zenekarral működött együtt, így az ORF Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Skót Kamarazenekarral, a Nizzai Filharmonikusokkal, a Magyar Nemzeti Filharmonikusokkal, és a Magyar Állami Opera és Balettel. 2017-2020 között a Savaria Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere volt. Második díjat és különdíjat nyert zeneszerzésben a 2022-es Bartók Világversenyen, a 2020-as Müpa Zeneműpályázaton két díjat nyert, ezen felül második díjat és két különdíjat nyert a 2018-as Nizzai Opera Karmesterversenyen.

MŰSOR:

Samuel Barber: First Essay, op. 17 (Első esszé zenekarra)
Robert Schumann: a-moll gordonkaverseny, op. 129
(I. Nicht zu schnell; II. Langsam; III. Sehr lebhaft)
-
Szergej Rachmaninov: II. szimfónia, e-moll, op. 27
(I. Largo – Allegro moderato; II. Allegro molto; III. Adagio;
IV. Allegro vivace)

Közreműködik:

Devich Gergely (gordonka)
Vezényel: Thomas Kornél

Ajánlatunk


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el a közönséget rendkívüli tehetségével. Bence legújabb, Pianoshphere című albuma egyben a névadója az idei turnénak, amelyet Ausztrália és Nyugat-Európa után a prágai O2 Arénában majd a dubai Coca Cola Arénában élvezhet a közönség. A turné utolsó állomása pedig a budapesti MVM Dome, 2024. december 7-én.

2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Stars like pins on the sky” címet viseli.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Kövess minket!


További ajánlataink


“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

Cotton Club Singers & Hot Jazz Band HANGOSFILM! Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band a Margitszigeti Szabadtéri Színpad jóvoltából 20 év után ismét színpadra állítja…

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!