Program


Tanár vagyok! És? – az élet írta

Tanár vagyok! És? – az élet írta

Vajon mennyire időszerű ma egy történelemtanár vallomása, amelyben arról mesél, hogy szeret tanítani, és azt is bevallja, hogy ha valaki, ő biztosan tudja, milyen egy fegyelmi tárgyalás, mert nem felejtette el saját kamasz éveit, és nem tagadja a saját hibáit sem.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 20. hétfő, 19:00

Tanár vagyok! És? – az élet írta 
Iskolaszínház Jocó bácsi könyve alapján a Momentán Társulattal

Rendhagyó iskolaszínházi előadásra hívjuk az iskolák felsőbb éves tanulóit (11+) és tanáraikat, ahol találkozhatnak Balatoni József – azaz Jocó bácsi – új könyvének – Tanár vagyok! És? – történeteivel, amelyek az ismert influenszer életének meghatározó élményeit, pillanatait mutatják be, és amelyek olykor igen mélyre szaladnak.

Megrázó visszaemlékezés egy kisfiúról, aki egyik pillanatról a másikra kénytelen lesz együtt élni súlyos dadogásával. Megéli és túléli a kapott bántásokat, megaláztatást, és ma már pedagógusként küzd ellenük. Mert a tanárnak ma rendkívüli lehetősége van arra, hogy jobbá tegye a jövő generációk életét, ha maga is példát mutat elfogadásból, EMBERSÉGBŐL.

Őszinte történetek egy vidéki fiúról, kitartásról, elfogadásról és arról, hogy sose adjuk fel.

Találkozási lehetőség Jocó bácsival, aki nem szégyelli komfort nélküli első otthonát, a szegénységet, amibe született, mint ahogy azt sem, hogy naponta küzd meg pánikbetegségével, és nyíltan vállalja saját nehézségeit, küzdelmeit. Pont olyanokat, mint amelyeket sokan élünk át nap mint nap.

A Momentán Társulat tagjainak improvizációs játékaival és Tibenszky Moni Lisa moderálásával összefűzött iskolaszínházi előadás a téma komolyságát humorral oldja, és tanulságos, motiváló másfél órát kínál.

Ezzel együtt pedig jó tudni, hogy nehezítésekkel, hátrányból is lehet fordítani, nyerő helyzetbe kerülni, és a betokosodott konvenciókat figyelmen kívül hagyva újítani, új utakat járni, ahol az elfogadás, empátia, odafordulás a fontos. Ahol a dadogós fiú is mondhat verset, a tanár is emberből van, hibázhat, a vidéki fiú pedig igenis lehet sikeres. Sikerét, ismertségét pedig nem öncélúan használja, hanem arra, hogy jó ügyek mellé álljon. Mert különben mi értelme lenne?

Az iskolaszínházi előadás időtartama: 1 óra 40 perc

Műfaj: iskolaszínház – beszélgetéssel, érzékenyítéssel, improvizációs játékkal,
érintve a drámapedagógiai műfaját is, interaktivitás a közönséggel

Célcsoport: diákok, tanárok, szülők

Érintett témák:
kirekesztés, kiközösítés
elfogadás, együttműködés
őszinte együttműködés diák-tanár-szülő között
érzelmeink vállalása
veszteségből nyereség – megoldási alternatívák az élet dobta nehezebb élethelyzetekre
függőségek
az influenszer lét árnyoldalai és csillogása
digitális tér online-offline libikókája
értékrendek a közösségben, kamasz szerelmek, barátságok
tanárember és embertanár – Jocó bácsi pedagógiája
szülői, tanári szerepek

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A Kaláka zenekart rengeteg szál kötötte össze Kányádi Sándorral - és köt össze ma is. Első erdélyi turnéjukon született meg Az elveszett követ című Kányádi-vers megzenésítése, majd az évtizedek alatt több tucat követte. Jelen kötet ezekből nyújt válogatást.

Kövess minket!


További ajánlataink


SZABADAKARAT >>>> Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Szabadakarat koncertszínház a Margitszigeten a Petőfi Sándort alakító Ember Márk ajánlásával! Hasznád a MARK50 kuponkódot és vedd meg jegyeidet most…

Kalamazoo - vígjáték Szép

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Mit akarnak ezek még? – kérdeztük húszévesen, ha az idősebbek szerelméről esett szó. Pedig az ember sohasem túl öreg ahhoz,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!