Program


Szentivánéji álom
2

Szentivánéji álom

Döbbenetesen dallamos, ritmikus zene, szinte káprázatos koreográfia, igen látványos, szórakoztató és mégis gondolatiságra törekvő rendezés -igazi, XXI. századi előadás!

Baja városának közönsége a musical műfaj igazi rajongója. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a minden korosztály számára sok-sok izgalmat hordozó, Shakespeare-ből fakadó, mai magyar darabot nagy örömmel fogadják…

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. augusztus 22. szombat, 20:30

A Szentivánéji álom tulajdonképpen egyetlen hatalmas nászéjszaka! Mesél a szerelemről, szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről. Mindarról, ami férfit és nőt, fiatalt és időset, szelíd és erőszakos embert egyaránt foglalkoztat!

A világ első worldmusicaljének alapja az ismert Shakespeare-mű, mely a klasszikus mitológia, a néphit, a vallás, a polgári gondolkodás és lényegében az érlelődő új filozófia elemeit forrasztja egységbe egy naivul groteszk tündérjátékban.

A darab színhelye az álmok és szerelmek erdeje és benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. Egy dúsgazdag szállítmányozó, a "Nagy Taligás" lányának, Hermiának és Demetrius-nak, a rendőrfőnök egyetlen fiának kellene egybekelnie Szent Iván bűvös éjjelének másnapján... Ám ennek ellentmond a valódi szerelem, ráadásul feltűnnek a nép számára láthatatlan tündérek is, az éppen feleségével, Titániával civódó Oberon és az örökmozgó Puck, aki persze mindent összekavar.
Tüzek lobognak, virágok lángolnak, a " Hold sír és zenél ", és a repülő botok, esküvői fazekak, szamárfejek árnyékában igencsak mai a történet! Bűvös szer hull emberek és tündérek szemébe, és csak a félreértések szórakoztató őrülete végén terel össze Puck minden szerelmest egy hatalmas körbe, hogy kibogozzák az összegabalyodott szálakat..

Valóságos, nagyon mai emberi érzelmek között furcsa találkozások a földöntúlival….Ezek azok a történetek, amelyek ma szinte mindenkit érdekelnek…

 

A 2015-ös év újdonsága a 2 előadásra érvényes bérlet, amelyben tetszőlegesen párosítható 1 bajai Szentivánéji álom előadás és 1 bajai A Csárdáskirálynő előadás időpontja. A bérletárak a következők: 18.800 Ft, 12.700 Ft, 11.000 Ft, 9.300 Ft és 7.400 Ft.   Az online bérletvásárlásra kizárólag a www.bajaiszabadteri.hu oldalon keresztül lesz hamarosan lehetőség. A bérletek megvásárolhatóak a Baja Marketing Kft. Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3. , telefon:79/321-341), a bajai Tourinform Irodában (Baja, Szentháromság tér 11., telefon: 79/420-792) és az Országos JegyPONT partner irodákban, irodák listája: itt

Ajánlatunk


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid mérlege. A kaliforniai együttes a 70-es évek azon kevés bandái közé tartozik, amelyek kibírták a változó trendeket és stílusokat, miközben továbbra is aktuálisak és töretlenül sikeresek maradtak.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Lesz majd úgy | VÁCZI ESZTER és a QUARTET koncertje Szép

Pesti Színház

A VÁCZI ESZTER és a QUARTET 2024-ben hét év után adja ki legújabb, immáron ötödik albumát, LESZ MAJD ÚGY címmel.

-3 000 Ft
ÖRÖMSZÜLŐK Jegyvásárlás

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!