Program


Szabadság kórus

Szabadság kórus

Nem sokkal a II. világháború üldöztetéseit követve, a világ keleti felén megjelent, egy réig-új elnyomás, az egyházüldözés. A kommunizmus félt az egyház tömegek feletti hatalmától, ezért azt minden eszközzel igyekezett csökkenteni, a valódi működést ellehetetleníteni. Magyarországon a Rákosi-rendszer feloszlatta az apáca- és szerzetesrendeket, kötelezte a papokat és nővéreket a rendjük elhagyására.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Sunday, April 06 2014 3:00PM

A Szabadság kórus c. színmű a hitüket és gyakorlatukat lélekben és titokban soha el nem hagyó apácák sorsát mutatja be, akik az ún. földalatti egyházban működtek 1989-ig. A színjáték eredeti élettörténetek alapján íródott, Magyarországon eddig még sosem látott részletekkel, epizódokkal. A dráma az Örkény István drámaíró Ösztöndíj támogatásával jött létre.

Our offer


Az emberben dúló harc az ösztönök világa és az intellektus között egy szimbolikus színpadi játékban mutatódik meg. A táncosok attraktív tánca és a zenekar ritmikus játéka izzó feszültséget teremt a mozdulatlan nézőben is, a zsigeri érzékelést előtérbe helyezve az intellektuális befogadás helyett.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Follow us!


Suggestions


SZABADAKARAT >>>> Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A koncertszínházi előadás Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét mutatja be a mai kor eszközeivel, innovatív színpadi megoldásokkal és népszerű…

Művészek a Művészetért - Jótékonysági Gála

RaM-ArT Színház

Csodálatos hangok, elbűvölő koreográfiák és a művészet fénye találkozik ezen a különleges eseményen.

Május 19-én vasárnap Győrszentivánra érkezik Manuel! Élőzenekaros koncertet ad a fiatalok nagy kedvence.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.