Program


Swing Á La Django

Swing Á La Django

Gödöllői Királyi Váró
Királyi Váró
Esemény kezdése: 2020. 09. 24. (csütörtök) 20.00
2x45 perc, 1 szünettel

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 24. csütörtök, 20:00

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró héttagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus.

Koncertfelkérésekhez alkalmazkodóan játszanak autentikus gipsy swinget, django popot, new wave popot, django swinget, vagy olyan ismert dalokat feldolgozva, amelyeket a közönség kíván.

A Swing à la Django zenekar tagjai korábban olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Stochelo Rosenberg, Sting, Zubin Mehta, Andrea Bocelli és Roby Lakatos. Felléptek többek között a New York-i Carnegie Hall-ban, a Hong Kongi Operában, a Royal Albert Hall-ban, a Montreux-i Jazz Fesztiválon és a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválon.

A django stílus ilyen módon való interpretálása hazánkban igazi unikum, de még külföldön is különlegességnek számít. A formáció 2015. januárjában a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével debütált. A teltházas koncert után ezzel a produkcióval nyitották meg a 2015-ös Tavaszi Fesztivált a debreceni Kölcsey Központban, ahol a Kodály Filharmonikusok kísérték őket. Rövid időn belül felkérést kaptak egy saját koncertre a Városmajori Szabadtéri Színpadtól is. Azóta nagyobbnál nagyobb sikereket könyvel el a formáció. Eddigi legnagyobb és legrangosabb koncertfelkérésük 2019. október 25-én lesz a Bécsi Musikverein-ben.

A Swing à la Django az elmúlt egy évben Stuttgartban, Tallinban, Helsinkiben, Brüsszelben, Augsburgban, Freitalban, Grazban, Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Bécsben is koncertezett. Magyarországon számos fellépés mellett két alkalommal (2016-ban és 2018-ban) a Prima Primissima Díj Gálakoncertjén játszott meghívott zenekarként. A 2017-es év leghangosabb sikere egy olyan nagyszabású nemzetközi produkció volt, ahol Stochelo Rosenberg, világhírű manouche gitáros és Roby Lakatos vendégművészek társaságában léptek fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A 2018-as évet egy telt házas Budapest Aréna koncerttel zárták a Budafoki Dohnányi Zenekar meghívására.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

Kövessen minket!


További ajánlataink


Oidipusz Szép

Radnóti Miklós Színház

Szophoklész drámájából Robert Icke készített egy izgalmas, friss, modern átiratot. A jól ismert ókori történet ezúttal napjainkban, egy választás éjszakáján…

NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!