Program


Stereo Akt: Emlékek klinikája

Stereo Akt: Emlékek klinikája

Egy radikális szabadságpárti puccs fegyveresei elfoglalnak egy tévé stúdiót, hogy élő adásban szólítsák fel a lakosságot: álljanak ellen az uralkodó hatalom új, „Tiszta Szem” elnevezésű programjának, amelynek célja a lakosság fájdalmaktól történő elszigetelése.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 24. péntek, 20:00

A kormány a rossz hangulattól és a káros behatásoktól akarja megvédeni az állampolgárokat, ennek módja többek között egy biológiai kísérlet, amely új látásmódot, általános elégedettség érzetet biztosít a lakosságnak. A fegyveresek „Tiszta Szem” program ellen lázadó erőszakos akciója azonban nem talál követőkre, és a nap végére elbukik.
 
Az egykori tévéstúdióban túszul ejtett nézők évekkel később hosszú álomból ébrednek egy rehabilitációs klinikán, ahol kellemetlen emlékeik kisatírozásával próbálják őket visszaintegrálni a fénykorát élő társadalomba. De csak azok számára jut hely, akik hajlandóak megtanulni az új szemmel látni, és képesek felejteni.
 
A Klinika dolgozói kiválasztanak egy férfit - az egykori terrortámadást meghiúsító Áront -, aki újra éli saját múltjának keserű élményeit. Emlékeit az ápolók idézik fel, és játsszák újra, akár egy élő panoptikumban. Egy mesélő narrátor - a Főorvos -, és személyzete mindvégig vezeti a nézők figyelmét, segít értelmezni a látottakat, élőben rendezi az eseményeket, az előadást.
 
Ebben az utópia-rémmesében azzal foglalkozunk, hogy milyen a modernkori agymosás, hogyan jut el a média és a politika azokhoz a „gyenge pontjainkhoz”, amin keresztül megvásárolhatóvá válunk, és hogy hogyan működik a szándékos izoláció – tényektől, információtól, más kultúráktól, végső soron egymástól.
 
A Tiszta Szem eszménye nemrég még tudományos-fantasztikus képzelgésnek tűnt. Mára bebizonyítottuk, hogy nem csak egy fanatikus gyülekezet vagyunk. Szertefoszlottak a hiedelmek, és az állam támogatásának hála mindenki számára elérhetővé vált a szorongás nélküli élet. Felvirradt az új világ napja, amelyben mindenki hittel él.
 
Szereplők: Hajduk Károly, Hay Anna, Julia Jakubowska, Ördög Tamás, Terhes Sándor
Zene: Bartha Márk
Látvány: Horváth Jenny
Videó animáció: Karcis Gábor
Technikai vezető: Szapu Márk
Produkciós asszisztens: Szabó Julcsi
Producer: Rácz Anikó
Dramaturg: Thury Gábor
Rendező: Boross Martin

A Trafó és a STEREO Akt közös produkciója.

Ajánlatunk


Fenyő Miklós – Tasnádi István MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Kövess minket!


További ajánlataink


Borisz Godunov

Magyar Állami Operaház

Az orosz operairodalom műremeke, amely Alekszandr Puskin azonos című drámája nyomán keletkezett, több mint húsz év után kerül újra az…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Giuseppe Verdi OTELLO Opera két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!