Program


Sógornők

Sógornők

A Sógornők Michel Tremblay kortárs kanadai író legismertebb alkotása. A varázslatos erejű történet joual nyelven íródott, mely a Kanadában élő, több mint 300 éve odatelepedett franciák rétegnyelve. A szöveget mindvégig szellemes nyelvi játékok fűszerezik, melyet Parti Nagy Lajos kiváló fordításában ismerhet meg a közönség.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 12. kedd, 19:00

Michel Tremblay
SÓGORNŐK
Magyar szöveg: PARTI NAGY LAJOS

A Sógornők Michel Tremblay kortárs kanadai író legismertebb alkotása. A varázslatos erejű történet joual nyelven íródott, mely a Kanadában élő, több mint 300 éve odatelepedett franciák rétegnyelve. A szöveget mindvégig szellemes nyelvi játékok fűszerezik, melyet Parti Nagy Lajos kiváló fordításában ismerhet meg a közönség.

Egy nagyváros lakótelepén élő családanya, Germaine, váratlanul megüti a főnyereményt: korlátlan vásárlási lehetőséget a plázában akár egy teljes katalógus erejéig. Előfeltétele „csupán” annyi, hogy a jackpotként kapott egymillió bélyeget – hazai szupermarketekből és benzinkutakból is ismert matricákat – megannyi kis füzetecskébe felnyalja. De, mert nem kíván életéből erre hónapokat szánni, továbbá a „kicsönt" és a fürdőt is mihamarabb szeretné modernizálni: összehívja barátnőit, rokonait, szomszédait egy kis péntek esti ragasztópartyra. A lampionok fényében kedélyesen induló este során, az elfogyasztott italok hatására elfojtott indulatok szabadulnak fel, sorsok titkaira derül fény. És számtalan kis momentumra, ami onnan, Amerikából nézve, a mi Ajrópánkban, Eerópánkban, Jurópánkban olyan szeretni valóan különös.

Szereplők:
Germaine Lauzon.............. PREGITZER FRUZSINA
Marie Ange Brouillette....... JENEI JUDIT
Lisette de Courval.............. SZVRCSEK ANITA
Rose Quimet...................... SZABÓ MÁRTA
Gabrielle Jodoin................. SZÉLES ZITA
Yvette................................. KOSIK ANITA
Thérése Dubuc.................. FRIDRIK NOÉMI
Olivine Dubuc.................... HORVÁTH ZSUZSA m.v.
Angéline Sauve................. HORVÁTH RÉKA
Rhéauna Bibeau............... HORVÁTH MARGIT
Pierette Guérin.................. KÓNYA MERLIN RENÁTA
Linda Lauzon..................... LITAUSZKY LILLA m.v.

Díszlet- és jelmeztervező: CSÍK GYÖRGY
Dramaturg: SZOKOLAI BRIGITTA
Zeneszerző: NYITRAI LÁSZLÓ
Koreográfus: HOLLÓ ARNOLD
Súgó: KOVÁCS KATALIN
Ügyelő: T-LAFOREST CSABA
Rendezőasszisztens: RAJKÓ BALÁZS

Rendező: HORVÁTH PÉTER

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Carmen

Budapesti Operettszínház

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!