Program


SHAKESPEARE: TROILUS ÉS CRESSIDA

SHAKESPEARE: TROILUS ÉS CRESSIDA

„A tragikomédiává korszerűsített eposz- és románcparódiában egy olyan társadalmimechanizmus torzképe tárul elénk, mely annyiban modernebb még a hamleti államgépnél is, hogy nem »valami« rothad benne titokban, hanem – nyílt titok – »rohadt« az egész.” - Géher István -

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 29. vasárnap, 19:00

Shakespeare: Troilus és Cressida
munkabemutató

Az 1602 körül íródott Troilus és Cressida eseménye a trójai háború utolsó szakaszát öleli fel. Ám a mitológiából ismert hősök és államférfiak itt kisszerű alakok; aljasok és gátlástalanok. Sőt mintha a homéroszi világ két alapvető értékét, a becsület és a hírnév lejáratását tekintenék fõ küldetésüknek. Az indítékaik kicsinyesek és önzők. A totális züllés, a morál, a politikai és emberi tisztesség összeomlásának s a romok fölötti cinikus haláltáncnak a drámája ez. A háború csak úgy mellesleg folyik, látszatpárbajokkal valójában már senki sem tudja, miért is küzd. A görögök közül senki sem akarja igazán folytatni a harcokat - a trójaiak meg mintha nem akarnák abbahagyni –, ezért inkább kedélyes vacsorára hívják a trójai vezéreket. Ebben a világban nem működik semmilyen megszokott igazságszolgáltatás: senki sem bűnhődik meg semmiért.

Ilyen körülmények között esik mégis szerelembe Troilus trójai királyfi és Cressida az áruló Calchas lánya. Persze kérdés, hogy meddig tarthatnak ki a tiszta érzelmek ebben a közegben, kibontakozhat-e kapcsolatuk, létezhet-e számukra boldog befejezés.

Játsszák:
Atlasz Barnabás
Bukovszky Orsolya
Biró Kristóf
Gál Réka Ágota
Juniki Noémi
Kozma Veronika Mária
Kukovecz Ákos
Lukács Ádám
Molnár András
Németh Áron Valentin
Nyomárkay Zsigmond
Pigler Emília Zita

Alkotók:
Rendezte: Nagy Péter István
Zenei vezető: Márkos Albert
Dramaturg: Törley-Havas Sára
Látvány: Jeli Sára Luca
Osztályvezető tanárok: Hegedűs D. Géza, ifj. Vidnyánszky Attila

Ajánlatunk


A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

“Szeretni bolondulásig” Szécsi Pál dalai Szép

Várkert Bazár

Az első, nagysikerű Megasztárban feltűnt Mujahid Zoltánt az évek során számtalanszor hasonlították Szécsi Pálhoz, így néhány éve arra a döntésre…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!