Program


Samaia - Grúz Legenda
6

Samaia - Grúz Legenda

Szívhez szóló ének, káprázatos tüzes tánc: a SAMAIA lélegzet-elállító.

A Grúz Legendát világszerte több mint ötmillió ember látta.
2011. Május 28-án Debrecenbe érkezik legújabb előadásuk, a Samaia.

A Grúz Legenda létrehozásának ötlete 1999-ben pattant ki egy amerikai producer és egy francia rendező fejéből, akik Tbilisziben járva rabjai lettek a helyi kultúrának.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2011. október 20. csütörtök, 19:00

A Grúz Legenda nem véletlenül tett szert világhírre. Ilyen tüzes temperamentum, ilyen elsöprő energia ritkán látható és érezhető a világ színpadain. „A SAMAIA olyan előadás, amit életében egyszer mindenkinek látnia kell.” (Le Figaro) Mi is a Samaia? Grúzia és a Kaukázus évszázados tánc- és zenetörténetén végigtekintő lenyűgöző produkció, amely a legkorszerűbb professzionális showműsorokra jellemző színpadtechnikát használja. Az ősi mesék varázsát idézik a színpadra az elképesztő tudású grúz táncosok, előadóművészek, énekesek. A mágikus előadásmód, a színpompás ruhák és díszletek tökéletes képet adnak a Kaukázus ősi kultúrájáról, szemet gyönyörködtető látvánnyal gazdagítva a nézőket. A SAMAIA allegorikus mese a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról és győzelmekről, szeretetről és gyűlöletről, életről és halálról, a grúz nép bátorságáról és büszkeségéről. A történet több tucat elbeszélést fűz össze, amelyeket ének, zene és tánc formájában mesélnek el nekünk az előadók. Láthatunk párbajt, esküvőt, kardtáncot – lenyűgöző technikai tudású előadóktól. A nézők egyértelmű kedvence az előadás azon része, amelyben a gyerekek lépnek a színpadra – a jövő sztárjai, akik máris elképesztő tehetségek. A Kaukázus világhírű táncművészete mellett az évezredes múltra visszatekintő grúz többszólamú éneklésben is gyönyörködhetünk: a SAMAIA előadás csúcspontja a legrégebbi grúz himnusz, a Chakrulo, az UNESCO által elismert zenei remekmű.

http://www.youtube.com/watch?v=JhNiK_fGOmU

Információ: 6 éves kor alatt nem kell belépőjegyet váltani (ez esetben a gyermek természetesen külön ülőhelyet nem foglalhat el), 6-14 éves kor között pedig 50%-os kedvezménnyel váltható gyermekjegy.
Az erre szolgáló rátát kérjük figyelje a vásárlás során. A kedvezményre való jogosultságot a helyszínen ellenőrizni fogják, jogosulatlan használat esetén a belépés megtagadható illetve a teljes vételár megfizetésére kötelezhető az ügyfél.

Ajánlatunk


Művészetek Háza Gödöllő Helyszín: Színházterem Esemény kezdése: 2024. 05. 31. (péntek) 19.00 90 perc, szünet nélkül

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

A fogantatástól a születésig negyvenkét hét telik el. Ebben az időszakban játszódik darabunk. Hősünk azonban nem egy születendő gyermek vagy édesanyja, hanem egy szülész-nőgyógyász: Dr. Virágvári Imola.

Kövess minket!


További ajánlataink


Gamer Symphony 2024

Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

Gamer Symphony – látványos game music show ikonikus videójátékok zenéjével, pazar, az eredeti videójátékok hangulatát idéző látvánnyal, táncprodukcióval és cosplay-show-val.

20°C felett 20% kedvezmény

József Attila Színház

Tombol a tavasz, vár rád a #JASZ! Fiatal társulatunk tehetséges sztárjainak minden előadását 20% bulikedvezménnyel nézheted meg évadzárás előtt!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!