Program


Rómeó és Júlia // Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar

Rómeó és Júlia // Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar

Hiszel még a szerelemben?
 Úgy értem, hiszel-e még a mindent elsöprő, az identitást, a megkövesedett dogmákat, az előítéleteket, a félelmet és talán még a józan észt is felülíró szerelemben? Történet a megmagyarázhatatlan gyűlöletről, melynek csak egy megmagyarázhatatlan szerelem vethet véget.


Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 10. vasárnap, 21:00

A világirodalom leghíresebb szerelmi történetét a Kaposvári Egyetem jelenleg ötödéves színművészhallgatói adják elő. A vizsgaelőadásban mindenki Rómeó és mindenki Júlia. Közösen próbálják megérteni és megtalálni a szerelmet. „Ég és föld lett benned eggyé” – mondja Lőrinc barát Rómeónak. Ebből az állításból próbálták megfogalmazni a színinövendékek, hogy mi az a titok, amitől az ember földöntúlinak érzi magát a szerelemben, és miért kell hinnünk, hogy a halál így legyőzhető.A közös gondolkodást meghatározta a szövegközpontúság, a helyszínfüggetlenség… és a Beatles.

A most végzős színész osztály utoljára játssza el az előadást!

A Lóvasút épületében, a benoit szervezésében.

 

"Nincsenek üresjáratok, unalmas percek, hosszas mono- vagy dialógok, a közönség egy pillanatra sem tud megpihenni, sodorja a játék ereje. Színészi játék, színpadi mozgás és zene egy örvénnyé olvad össze, ami magába szívja, és nem engedi az embert."
(B. Kiss Csaba,  7óra7)

 

Ajánlatunk


François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!