Program


Rita Payés - Elisabeth Roma

Rita Payés - Elisabeth Roma

A tizenkilenc éves katalán harsonás és énekes, Rita Payés, zenész családjának köszönhetően, gyermekkora óta együtt lélegzik a zenével. Imagina című legutóbbi projektjét nem mással, mint édesanyjával, Elisabeth Roma klasszikus gitárossal állította össze.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 23. péntek, 20:00

 Közreműködik:

    Rita Payés - ének, harsona
    Elisabeth Roma - gitár

A tizenkilenc éves katalán harsonás és énekes, Rita Payés, zenész családjának köszönhetően, gyermekkora óta együtt lélegzik a zenével. Előbb zongorázni, majd harsonázni tanult, s hamarosan ez utóbbi vált fő hangszerévé. Felvételt nyert a bőgős és tenorjátékos, Joan Chamorro vezettte híres, különlegesen tehetséges fiatalokból álló Sant Andreu Jazz Bandbe, s velük több album felvételén is részt vett Andrea Motis, Eva Fernandez és Magali Datzira társaságában. 16 évesen jelent meg első albuma, a Joan Chamorro presents Rita Payés, Scott Hamilton, Dick Oats, Scott Robinson, Toni Belenguer és Jo Krause közreműködésével, melyet alig egy évre rá már a Lua Amarela című második lemez követett. Rita hazája legkülönbözőbb színpadain és fesztiváljain játszott már, de Franciaországban és Svájcban is fellépett.

Imagina című legutóbbi projektjét nem mással, mint édesanyjával, Elisabeth Roma klasszikus gitárossal állította össze. Az anya és lánya alkotta duó idén június elején indította útjára debütáló albumának bemutató turnéját, nem is akárhol: a London Catalan Festival 2019 egyik kiemelkedő koncertjét adták a londoni jazz egyik szentélyének számító Pizza Expressben. Az album személyes, bensőséges tükre mindannak a zenének, amely végigkíséri életüket, a tradicionális katalán altatódaloktól a bossa nováig, vagy a fadóig… A családi projekt igazából születésnapi ajándéknak indult tavaly nyáron, amikor Rita kétnapnyi stúdióidőt foglalt le Elisabethnek. A felvételekre való felkészülés és a próbák során újraértékelték és felfrissítették repertoárjukat és hangszereléseiket. Csak a stúdióban eltöltött két nap után döntöttek úgy, hogy tovább folytatják a projektet és az anyagot albumon is megjelentetik. Az Imagina két generáció találkozója, két különböző nézőponté, sem nem szigorúan vett jazz, sem pedig klasszikus zene, inkább Rita és Elisabeth kedvenc zenei stílusainak rendkívül személyes, eredeti értelmezése.

Elisabeth Roma klasszikus zenei háttérrel rendelkezik, de mindig is a latin-amerikai zene volt első számú ihletője, különösen a bossa nova, Jobim, Chico Buarke és Elis Regina hangjai. Konzervatóriumi oktatóként végzett munkája mellett gyakran ad klasszikus gitár koncerteket, mind szólóban, mind nagyobb együttesekben. Hangszerére vonatkozó egyéni elképzeléseit, kiváló muzikalitását és tapasztalatait is beépítette a Ritával játszott repertoárba, kiválóan ötvözve mindezt Rita melódiáinak és improvizációinak személyes hangjaival.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

zenés party két részben

Kövessen minket!


További ajánlataink


Jótékonysági koncert a tiszta lélegzetért

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Budafoki Donhnányi Zenekar jótékonysági koncertje a Tüdőgyógyászati Alapítvány javára, a szerencse forgandóságát, a szerelem múlandóságát hirdető lírai, tréfás, pajzán,…

Szentpéteri Csilla & Band - Mojito koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!