Program


Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Rejtélyes történelem - Liszt-rejtélyek: Lángész és titkok közelrőli

Igaz-e, hogy Beethoven az első bécsi koncertjén homlokon csókolta a kisfiú Liszt Ferencet? Az Esterházy hercegek vajon segítették, vagy hátráltatták a csodagyerek művészi pályájának kibontakozását? A forradalmak szimpatizánsa volt, vagy az arisztokrata szalonok kedvence? Miért nem alapított „rendes” családot gyermekei anyjával, Marie d’Agoult grófnővel?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 19:00

Miért támogatta önzetlenül Wagnert, aki pedig elcsábította leányát, a házasságtörésbe bonyolódó Liszt Cosimát? Miért nem engedélyezte a pápa a házasságát Carolyne zu Sayn-Wittgenstein hercegnővel? Igaz-e, hogy a hercegnő a szerző tudta nélkül kínosan kompromittáló szövegeket írt bele a cigányzenéről szóló kéziratába? A muzsikus miben volt nagyobb: mint koncertező virtuóz vagy mint komponista? És hogyan tarthatta magát magyarnak, ha egyszer „nyelvében él a nemzet” – márpedig ő nagyon keveset tudott magyarul?

Domokos Zsuzsanna zenetörténésznek, a Liszt-életmű avatott kutatójának segítségével indulunk az izgalmas Liszt-rejtélyek nyomába.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Kövess minket!


További ajánlataink


De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!