Program


Református énekek XX.
2

Református énekek XX.

A XVIII. Református Zenei Fesztivál keretében

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 1. szombat, 19:30

A Református énekek koncert-istentiszteletet – a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb egyházzenei ünnepét – 2002 óta azzal a céllal rendezzük, hogy református énekkincsünket világi helyszínen, de istentiszteleti keretek között feldolgozzuk, hang- és képfelvétel készüljön professzionális előadók tolmácsolásában, s így évente új Református énekek CD és DVD jelenjen meg. Az idei koncerten kizárólag a 2021-ben megjelent új református énekeskönyv 16 új éneke csendül fel.

A 150 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre velünk vannak határontúli énekes barátaink. A négy blokkból álló zenei alkalmat Európa-hírű orgonaművész kíséri, és négy karnagy vezényli. A blokkok elején püspökeink tolmácsolásában elhangzik egy-egy bibliai Ige. A hangversenyen a közönség négyszer együtt énekel a kórussal. Az est végén – összetartozásunk kifejezéseként is – egymás kezét fogva elénekeljük a Himnuszt, majd püspöki imával, közösen elmondott Mi Atyánkkal és püspöki áldással hagyjuk el a szakrális térré vált koncerttermet.

Az énekek részben egy szólamban szólalnak meg, részben pedig több szólamban, hogy kórusmű-kincsünket is bemutassuk és örökül hagyjuk.

Orgonaművész: Dr. Szabó Balázs

Vezénylő karnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel, Parola Csaba

Püspöki ima és áldás: Steinbach József dunántúli református püspök

Igeolvasás: Géresi Róbert (Felvidék) és Fekete Károly református püspökök

 

 

Rendező: Stereo Kft.

 

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Kövess minket!


További ajánlataink


Brooklyni mese

Belvárosi Színház

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség,…

Cotton Club Singers & Hot Jazz Band HANGOSFILM! Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band a Margitszigeti Szabadtéri Színpad jóvoltából 20 év után ismét színpadra állítja…

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!