Program


Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához. Topolánszky Tamás Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 1. csütörtök, 19:00

Ravel: Boleró
táncjáték, 1 felvonásban

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan (Bartók: A fából faragott királyfi, a Gyermekenek c.sorozat válogatott darabjaira koreografált Játszótér; a Liszt Ferenc műveire készült Magyar rapszódia) ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához.
Topolánszky Tamás tagozatvezető koreográfus ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású Bolerójára komponálja új bemutatóját.
A tévhittel ellentétben az összefogódzás nélkül lejtett háromnegyedes boleró nem népi eredetű: Sebastian Cerezo spanyol táncos saját „találmányként” mutatta be 1780-ban.  A csalogatós-erotikus páros tánc jellegzetessége a táncosok hirtelen pózba merevedése fej fölé emelt karokkal. A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás, ez alkalommal környezetvédelem fontosságára helyezi a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással! Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, talaj és levegő vesznek körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem közösségeink boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. A meredt testtartás és felemelt karok helyett, fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, irányt mutat az megóvás irányába.
A Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait (Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Cigány, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei
Koreográfus: Topolánszky Tamás, Harangozó díj-as, Érdemes művész

Ajánlatunk


musical két részben

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Kövess minket!


További ajánlataink


Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

Kalandos táncszínjáték Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényének ihletésére

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!