Program


Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara

Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara

Érthetetlen, hogy miért kellett eddig várni az angol Rachel Podger budapesti látogatására, mert bár a neve talán sokak számára ismeretlenül cseng Magyarországon, az ezredforduló egyik legjelentősebb barokk hegedűséről és legkitűnőbb Bach-előadójáról van szó.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 26. csütörtök, 19:30

A Guildhall School of Music növendéke volt, jelenleg az intézmény barokk hegedű professzora, de tanít a londoni és a koppenhágai Királyi Zeneakadémián is. Alapítója volt több neves historikus együttesnek (Florilegium, The Palladium Ensemble), és koncertmesterként működött évekig a Gabrieli Consort and Playersnél, illetve az English Conertnél. 2004 óta a Felvilágosodás Korának Zenekarát vezeti (többedmagával), s a Zeneakadémián is ezzel az együttessel lép fel. A koncert műsorán legkedvesebb szerzői szerepelnek, Vivaldi mellett csupa olyan név, akik a Védőangyal című 2013-as, sokszorosan díjnyertes lemezén is (igaz, ott szólóművekkel). Bach és Vivaldi népszerű concertói aligha szorulnak bemutatásra, Telemann négyhegedűs versenyművét azonban éppoly ritkán hallani, mint Johann Georg Pisendel darabjait, jóllehet Pisendel korának egyik legfontosabb hegedűse volt, és kitűnő zeneszerző, aki a drezdai udvar koncertmestereként személyes kapcsolatban állt Bachhal, mi több, egyes feltételezések szerint az ő játéka ihlette Bach szóló hegedűre írott szonátáit és partitáit. A legendás d-moll chaconne-t is, amely ezúttal Rachel Podger lenyűgöző előadásában lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében.

Műsor:

J.S. Bach: E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)
Vivaldi: g-moll kettősverseny, op. 3/2
Pisendel: g-moll hegedűverseny
szünet
J.S. Bach: Chaconne a d-moll partitából (BWV 1004)
Vivaldi: e-moll hegedűverseny (RV 279)
Telemann: G-dúr versenymű négy hegedűre (TWV 40:201)
Bach: d-moll kettősverseny (BWV 1043)

Közreműködik: Rachel Podger (hegedű) A Felvilágosodás Korának Zenekara

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Kövess minket!


További ajánlataink


SopronFest

Sopron - Lővérek

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!