Program


R. Strauss: Arabella

R. Strauss: Arabella

1. felvonás

Karnevál Bécsben, 1860. Az elszegényedett Waldner grófnak és feleségének egyetlen reménye, hogy idősebb leányukat, Arabellát gazdag kérőhöz adják. A fiatalabbat, Zdenkát fiúruhában járatják, mert két lányt nem tudnak rangjuknak megfelelően öltöztetni.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. március 17. szombat, 18:00

Zdenka szerelmes Matteóba, egy fiatal vadásztisztbe, a férfi azonban Arabellára vágyik, szerelmi postásnak a lány „öccsét használja, aki buzgón válaszolgat is a levelekre - nővére nevében. A szép és büszke lány körül további kérők legyeskednek, de Arabella az igazira vár. Waldner elküldi leánya képmását egy régi tiszttársának, Mandrykának. A férfi azonban, aki váratlanul betoppan, nem az öreg tiszt, hanem annak unokaöccse és örököse, aki pusztán a kép alapján azonnal megkéri Arabella kezét.

2. felvonás

Az ifjabb Mandryka és Arabella egy bálon találkoznak, és azonnal egymásba szeretnek. Zdenka, látva Matteo kétségbeesését, és félve, hogy kárt tesz magában, biztosítja őt Arabella szerelméről, és egy borítékban átadja neki - mint állítja - nővére szobájának kulcsát. Mandryka meghallja a beszélgetésüket, és döbbenten látja, hogy Arabella el is távozik az estélyről. A vőlegényjelölt bánatában leissza magát, majd feldúltan távozik.

3. felvonás

Matteót éppen Zdenka szobájából távozik, amikor a hazaérkező Arabellába botlik. Nem érti, hogyan lehet olyan hűvös vele a lány, akivel „együtt töltötte az éjszakát. A feldúlt Madryka is megérkezik, aki biztos benne, hogy a lány Matteóval töltötte az éjszakát, becsmérelni kezdi menyasszonyát. Majdnem párbajra kerül sor, amikor a szobájából kilép Zdenka, hálóingben, és töredelmesen bevallja, hogy Matteo vele volt az éjjel. Mandryka bocsánatot kér, és megkéri Waldner gróftól Zdenkát, Matteo számára. Arabella és Mandryka boldogan ölelik át egymást.

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert

6SZÍN

Improvizációs játék önmagunkról. Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból. A Patáliától a Szeretetkertig.

Killer Queen

Erkel Színház

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show, a számtalanszor díjazott és méltatott világhírű Killer Queen együttes érkezik egy felejthetetlen koncertre!

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!