Program


Puccini: Bohémélet / METROPOLITAN-OPERAKÖZVETÍTÉSEK A MÜPÁBAN / MÜPA AUTÓSMOZI

Puccini: Bohémélet / METROPOLITAN-OPERAKÖZVETÍTÉSEK A MÜPÁBAN / MÜPA AUTÓSMOZI

A Metropolitan történetében legtöbbször megszólaltatott operát, az élethabzsoló ifjú művészek vidámsággal és tragikummal teli életét színpadra varázsoló Bohéméletet izgalmasan fiatal szereposztásban, Franco Zeffirelli klasszikus rendezésében, a kiváló olasz dirigens, Stefano Ranzani vezényletével láthatjuk.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 2. csütörtök, 20:00

A lángoló szenvedélyű Rodolfót olyan énekes alakítja, aki kisgyerek korától erre a pályára készült. Vittorio Grigolo kilencévesen került be a Sixtus-kápolna gyerekkarába, tizenhárom évesen pedig már abban a Tosca-előadásban is szerepet kapott, amelyben Pavarotti vitte a prímet. Grigolo ekkor érdemelte ki az Il Pavarottino („kis Pavarotti”) titulust, ezt a köpönyeget azonban hamar kinőtte. Huszonhárom évesen lépett fel először a milánói Scalában, a patinás dalszínház életének legfiatalabb debütánsaként.

A gyertyaláng életű, halálosan beteg lányt, Mimìt Anita Hartig alakítja, aki ezzel a szereppel debütált a Metropolitanben. A fiatal szoprán karrierje álomszerű: szinte egyik napról a másikra jutott el az erdélyi Besztercéről New Yorkba, útba ejtve Kolozsvárt, Bukarestet, majd zajos ünneplésre késztetve a közönséget a bécsi Staatsoperben, a londoni Covent Gardenben és a milánói Scalában. Az előadás másik női szerepét, a buja, de nemes szívű Musettát életre keltő amerikai Susanna Phillips a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia versenyen aratott sikereivel váltott belépőt a világ legnagyobb dalszínházainak színpadaira, s a Metropolitanben sem ez az első nagy szerepe. A Marcellót alakító Massimo Cavalletti ugyanabban a városban született, mint Puccini, de persze nem ezért lett keresett énekes. A Met produkciójában már Schaunard-t is megformálta, s a bohém festő szerepében 2012-ben a Salzburgi Fesztiválon, a Netrebko-Kaufmann páros oldalán is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

A felvétel a Metropolitan-Operaközvetítések a Müpában sorozat 2014. április 5-i élő közvetítésének az ismétlése.

 

Vezényel: Stefano Ranzani

Szereplők:

Mimì - Anita Hartig
Musetta - Susanna Phillips
Rodolfo - Vittorio Grigolo
Marcello - Massimo Cavalletti
Schaunard - Patrick Carfizzi
Colline - Oren Gradus
Benoit/Alcindoro - Donald Maxwell

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

rendező, díszlet: Franco Zeffirelli

jelmez: Peter J. Hall

fény: Gil Wechsler

a közvetítés házigazdája: Joyce DiDonato

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Kövess minket!


További ajánlataink


20°C felett 20% kedvezmény

József Attila Színház

Tombol a tavasz, vár rád a #JASZ! Fiatal társulatunk tehetséges sztárjainak minden előadását 20% bulikedvezménnyel nézheted meg évadzárás előtt!

SopronFest

Sopron - Lővérek

2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben.

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!