Program


Pitbull Kamilla Gimnázium – Mentőcsónak Egység / Láthatáron Csoport
4

Pitbull Kamilla Gimnázium – Mentőcsónak Egység / Láthatáron Csoport

Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni - ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 18. szerda, 19:30

PITBULL KAMILLA GIMNÁZIUM
színházi nevelési előadás fiataloknak

-a Nemzeti Bűnmegelőző Tanács támogatásával létrejövő előadás-

A program hossza: 2 óra 15 perc

Előadás hossza: 90 perc, feldolgozó foglalkozás: 45 perc

Az előadás helyszíne: tanterem
Korosztály: 8.-9.-10.-11.-12. évfolyam
Nézők: egy osztály

Mondanivalója alapján tanulhat belőle az ember. Zaklatás, védelmezés és tudatos bántalmazás hangzik el. Én is kerültem ilyen helyzetbe, de végül én is sikerrel jártam. Arról szól, hogy tanuljunk meg küzdeni, kitartani és segíteni. Verbális és fizikai bántalmazás leküzdése, segítése az embereknek.
néző, 9.osztály

Köszönjük a mai élményt, amit a Vargában a 45-ös teremben átélhettünk. :) Nagyon jó téma, szuper színészek, komolyság, humor, interakció, igazi XXI. Századi színjátszás!
dr. K.-H. Dániel, a 9. C osztályfőnök

Ez egy hatalmas misszió! Elképesztő nagy szükség van rá. A gyerekek sajnálatos módon teljesen magukra vannak hagyva, pedig a kialakult helyzet a mi, felnőttek felelősége. A darab szimbólumrendszere érthető és találó, a jelenetek dinamikája gyors és magával ragadó. Mindenkinek a szívébe talál! A színészi játék pedig kiváló! A feldolgozó foglalkozás pedig célirányos. Számomra egészen megható, mert látom, tudom, hogy ez működik!
P. Karolina, iskolaigazgató

Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni - ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája. Az intézményt vezető határozott igazgatónő komoly ambíciókkal vág neki a tanévnek: szeretné, ha idén felkerülne a térképre a gimnázium. A tanári kar belviszályai azonban megnehezítik a helyzetet, így a diákokra marad a kérdés körbejárása: mit tehetünk a zaklatás ellen?

Az előadás a bullying, az iskolai zaklatás témájával foglalkozik. A programon a színházi nevelés eszköztárával, a résztvevőkkel közösen tárjuk fel a zaklatás hátterét és a lehetséges cselekvési lehetőségeket. Az előadásba beépülő interaktív részek és az előadást követő 45 perces feldolgozó foglalkozás egyaránt a résztvevő diákoknak nyújt megnyilvánulási és részvételi lehetőséget. Célunk az érzékenyítés, a bullying felismerésének segítése és a zaklató- típusok tisztázása, a megerősítés és pozitív válaszutak keresése.

Az előadás a Nemzeti Bűnmegelőző Tanács támogatásával jött létre, bemutatójára 2020. február 26-án a Három Hollóban került sor. Azóta az előadást folyamatosan játsszuk Budapesti és vidéki középiskolákban,

Alkotók és szereplők:
Írta: Horváth Kristóf, Szivák-Tóth Viktor, Zsigó Anna
Rendező: Szivák-Tóth Viktor
Dramaturg: Zsigó Anna
Színházi nevelési szakember: Szivák-Tóth Viktor
Színészek: Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Pászik Cristopher
Látvány: Komesz Borbála, Zubor Kata
Szakmai konzulens: Dr. Kulcsár Gabriella

Ajánlatunk


Az Aranyakkord formációt Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

Szikora Róbert az R-GO énekese, frontembere, a Csikidám stílus magyarországi megteremtője, 2024. augusztus 3-án a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán lép fel zenekarával!

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barbárglamour Szép

Dumaszínház, Budapest - Átrium

Barbárglamour - Bödőcs Tibor önálló estje, előzenekar: Tóth Edu
"Sok ezer kilométert maga mögött hagyva, jó pár száz dobozos…

Cotton Club Singers & Hot Jazz Band HANGOSFILM! Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band a Margitszigeti Szabadtéri Színpad jóvoltából 20 év után ismét színpadra állítja…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!