Program


Piotr Anderszewski zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2018

Piotr Anderszewski zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2018

Piotr Anderszewskit generációjának egyik vezető pianistájaként tartják számon.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 11. kedd, 19:30

Műsor:

Das wohltemperierte Klavier (II. kötet), BWV 870–893, Webern: Zongoravariációk, op. 27
***
Beethoven: Diabelli-variációk, op. 120

1991-ben londoni debütálása indította el a világhírnév felé. „Mélyen megindító élmény… a közönség megbabonázva hallgatta”, írta a The Independent kritikusa.

Azóta Anderszewski rendszeresen koncertezik a leghíresebb hangversenytermekben: Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall (London), Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokió), valamint a legkiválóbb zenekarokkal és karmesterekkel: Berlini és Londoni Filhamonikusok, Royal Concertgebouw, Bostoni és Chicagói Szimfonikus Zenekar, Claudio Abbado, John Eliot Gardiner, Bernard Haitink, Charles Dutoit. Első szólólemeze (Bach, Beethoven) 1996-ban elnyerte a Lengyel Kritikusok Díját, és egy teljes Bach-sorozatot eredményezett a Harmonia Mundi gondozásában. 2001-ben a Virgin Classics kiadásában Beethoven Diabelli-variációiból készített felvételt, mely több francia díjat nyert el, a kritikusok lelkesen méltatták: „a legmagasabb szintű zongorajáték” (The Guardian). Zenekari koncertjei eredményeképp elnyerte a Királyi Filharmóniai Társaság (Royal Philharmonic Society) díját, amelyet a legjobb hangszeres előadónak ítélnek oda. Olyan jelentős elődökhöz csatlakozott ezzel a díjjal, mint Murray Perahia, Itzhak Perlman és Schiff András. 2002-ben Szymanowski Díjjal tüntették ki, a zeneszerző műveinek előadásáért.

„A fiatalabb pianisták közül egyre inkább csatlakozni látszik a legnagyobbakhoz”
(BBC Music Magazine)

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Szentpéteri Csilla & Band - “Mojito” koncertshow

MOM Kulturális Központ

Merüljön el a zene és vizuális művészet lenyűgöző összhangjában egy igazán exkluzív, mediterrán hangulatú koncerten! Vendég: Carolyn Zhang Yu koloratúrszoprán

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!