Program


Petőfi 200 - Iskolaszínház

Petőfi 200 - Iskolaszínház

Az ember, aki celeb akart lenni, de hőssé vált…

Ki lenne ma Petőfi Sándor?  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 14:00

 

A Napfényes Színitársulat legújabb, A HÍRNÉV ALKÍMIÁJA, azaz Petőfi Sándor szabadság(h)arcai című darabja versben-prózában, zenével és mozgással Petőfi Sándor születése 200. évfordulójának állít felejthetetlen emléket.  A rendhagyó színdarabot ajánljuk a 12-18 éves korosztály számára.

Petőfi élete rövid volt, de annál eseménydúsabb. Lángoló szenvedéllyel harcolt a szabadságért, a minden emberben szunnyadó belső szabadság felébresztéséért. Azon költők közé tartozik, akik a művészetre nem csupán az önkifejezés egy formájaként tekintettek, hanem eszközként, amivel az egész nemzetnek, és az egész emberiségnek mutathatnak utat. Petőfi a költeményein keresztül szólította meg az embereket, reményt és példát adva számukra.

Az irodalmi estekről…

A RENDHAGYÓ IRODALMI ESTEK CÉLJA

A hazai színházi-költészeti paletta színes ugyan, mégis kevés az olyan előadás, amely egyszerű eszközökkel élve képes a művészet eredeti misszióját betölteni: katarzist kiváltani a nézőben. Mi ezt tűztük ki célul. Az est létrehozói azzal is foglalkoznak, hogy az adott költő, író élete, személyisége mi módon tükröződik saját életükben. Mit adhat nekünk? Mit tanulhatunk hibáiból? Az ő küzdelmei hogyan segíthetik az én életemet? Ilyen és ehhez hasonló kérdések segítségével az irodalmi esteket „átgyúrjuk” magunkon, s reméljük, ezáltal hitelesebbé válunk. Valószínűleg ennek is eredménye az, hogy a nézőket is mélyebben megérinti, amit látnak.

ANYANYELVÜNK – ÍRÓINK ÉS KÖLTŐINK ÖRÖKSÉGE

Felbecsülhetetlen értékű az a kincs, amivel anyanyelvünk által rendelkezünk. Éppen ezért nagy felelősségünk van abban, hogy nagyjaink szellemi örökségét továbbvigyük. Mi is erre törekszünk:

célunk megőrizni, egyben a korszellemnek megfelelően megújítani a régiek által ránk hagyományozott szellemi kincset.

FELLÉPŐINK - ELŐADÓINK

Az est alkotói és szereplői a Szófia Művészeti Egyesület tagjai és vendégművészek közül kerülnek ki.

Van közöttük irodalomtanár, nyelvtanár, zenetanár-zenész, amatőr színész és előadóművész, mozgásművész, dramaturg végzettségű és könyvszerkesztő is.

A Napfényes Rendezvényterem a Napfényes Étterem klubszínháza, így a kulturális programok mindjárt egy finom és egészséges ebéddel, vacsorával, sütizéssel is összeköthetők.

Ajánlatunk


M. M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse rég visszavonult aduásza, Nick Grabowski az egyetlen esélyük: rá hárul a feladat, hogy Pokióból elhozza Fushimishi professzor legújabb találmányát. És, hogy a Macskafogó életre kel-e, az kiderül a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon.

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

A bugaci határon; Délibábos Hortobágyon; Van az úgy, kérem néha, néha; Némán várni egy boldog percet; Én mától kezdve csak te rólad álmodom; Nagy árat kért a sors a boldogságért... – ugye mindenkinek ismerősen csengenek az előbbi dallamok?

Kövess minket!


További ajánlataink


Made in Hungaria - Fenyő Miklós nagykoncert

KoncertM, Siófok - Plázs Nagyszínpad

LŐDD BE A SÉRÓD, SZÓLJ A BARÁTAIDNAK ÉS BULIZZ A BALATONON FENYŐ MIKLÓSSAL!

The Bootleg BEATLES

Erkel Színház

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre érkezik a legjobbnak tartott Beatles-show immár két felejthetetlen koncertre!

Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!