Program


!Oscar Wilde! one man show

!Oscar Wilde! one man show

Az előadás Oscar Wilde legismertebb, legnépszerűbb és legfontosabb műveinek felidézése mellett, valamint a szerző izgalmas életeseményeinek elmesélésén túl elsősorban a jellegzetes wilde-i személyiséget, a műveiben szereplő önportrékat, mindenekelőtt pedig egy stílust (egy alkotói és egy életstílust) igyekszik megjeleníteni.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 30. vasárnap, 19:00

Szerző: Szirtes Balázs
!Oscar Wilde! - one man show

Micheál macLíammóir: The Importance of Being Oscar című színdarabjának,
valamint Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Tóth Árpád, Hevesi Sándor, Keresztes Balázs és Horgas Judit fordításainak felhasználásával a magyar szöveget készítette: Szirtes Balázs

Az előadás Oscar Wilde legismertebb, legnépszerűbb és legfontosabb műveinek felidézése mellett, valamint a szerző izgalmas életeseményeinek elmesélésén túl elsősorban a jellegzetes wilde-i személyiséget, a műveiben szereplő önportrékat, mindenekelőtt pedig egy stílust (egy alkotói és egy életstílust) igyekszik megjeleníteni.

Ez az egyszemélyes színdarab, amellett, hogy bravúrral idézi fel Wilde személyiségét, utánozhatatlan írás- és életművészetét, egy olyan felfedezésre váró alkotói sorsot és életmodellt ábrázol, amely különcségeiben és emberi drámájában egyszerre szórakoztató és megrendítő. Wilde – valaha magyar színpadokon is sokat játszott életműve – az utóbbi években kissé háttérbe szorult nálunk, ez a számos darabra ügyesen reflektáló alkotás tehát e hiányt is pótolhatja, az ír szerző igen sajátos, a drámatörténetben egyedülálló alakjára irányítva újra a figyelmet.

Egy önálló est, egy one man show esetében – tapasztaltam – igen fontos hogy a színész egyénisége jól rezonáljon a megjelenítendő alak személyiségére. Jelen esetben, jelen anyaghoz valaki, aki talán igazán érti és meg is tudja valósítani azt a fajta eleganciát és stílusérzékeny játékot, mely valóban „wilde-i könnyedséggel” képes váltogatni műfajokat, egyszerre több réteget megmutatni, s elhitető erővel megjeleníteni a látszólagos könnyedség mögött rejtőző mély emberi drámát. Nem kicsi hát az a feladat, amire ezúttal vállalkoztam.

Az előadás vonzerejét növelheti az is, hogy a darab először jelenik meg magyar színpadon, mindenképpen új színt, igazi színházi újdonságot, kulturális csemegét kínálva az évad nézőinek. Igazi mély találkozásra számítok hát – sok kacagással és némi jogos megrendüléssel – a Játékszín Bock Színpadára ellátogató nézőinkkel, akikkel az elmúlt néhány évadban, számomra sok emlékezetes estén már talán kissé megismerhettük és meg is szerethettük egymást.

fotó: Balog Róbert

Az előadás hossza 80 perc.
Helyfoglalás érkezési sorrendben

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!