Program


Örökmozgó Filmklub | Hogy állunk fiatalember?

Örökmozgó Filmklub | Hogy állunk fiatalember?

Magyar, 1963., mb, 77’

Család és történelem, a gyerekek és a nők helyzete

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. december 8. kedd, 18:00

A film 1963-ban, az akkori jelenben játszódik, és egy kiskamasz szemszögén keresztül mutatja a családot, az apa munkahelyi dilemmáit, hogy engedjen-e a munkahelyén a korrupciónak, belekeveredjen-e a család anyagi helyzetének javításáért.

Előadók: Katona Csaba és Deák-Sárosi László

Clio Filmklub

A szórakoztató, könnyed hangvételű esti beszélgetős sorozatot az MTA BTK Történettudományi Intézet történészei és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) filmes szakértői érdekes és hiteles történelmi és filmtörténeti háttérrel teszik teljessé. A filmes szakértők azt mutatják meg, hogy az adott film hogyan szolgálhat forrásként, miért, hogyan készült el, a történészek pedig szót ejtenek az ábrázolni kíván korról és a film elkészítésének időszakáról egyaránt. Gyakran idézik emlékművekkel, szobrokkal kapcsolatosan, hogy ezek esetében figyelembe kell venni azt a sajátos kettős fénytörést, amely egyszerre világítja meg a megidézett személy vagy esemény korát (természetesen valamilyen konkrét értelmezéssel egybefonódva – ez indokolja a megalkotását), illetve azt a kort, amelyben maga az emlékmű keletkezik, ily módon teremtve meg a párhuzamot a múlt és jelen között. Ez éppen úgy igaz a filmekre is. Miért érdekes a történelem, mint filmes téma? Mit emeltek ki, mit hagytak el az ismert tényekből, és mindezt miért? Mennyire hiteles a film? Mi volt az alkotók célja vele? Izgalmas kérdések sora. Az induló program témái a hétköznapok „történelmét” kívánja bemutatni: történelem a hétköznapokban, hétköznapok a történelemben.

A Clio Filmklub vetítéseire jegyek kaphatók a barabasvilla.jegy.hu oldalon, a MOM Kulturális Központ jegypénztárában, valamint a filmvetítés előtt egy órával a helyszínen.

Ajánlatunk


Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

A West End-szupersztár, Bradley Jaden első önálló koncertkörútja egyik legfontosabb állomása Budapest lesz. Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet. A világsztár számos színpadi musicalben szerepelt, jelenleg az egyik leghíresebb és legelismertebb brit zenés színházi előadó.

Tartson velünk egy igazi házibuliba! Idézzük meg együtt a Szent István parkot, az Ipoly mozit, a Dagály Fürdőt – szűkebb hazánk, a budapesti XIII. kerület nevezetes pontjait; és a Ki mit tud?-ok korszakát, amikor is egy kezdő, fiatal zenekar még pálmafákat tudott a Váci út macskaköveire varázsolni.

Kövess minket!


További ajánlataink


A FUNTINELI BOSZORKÁNY

Új Színház

A Wass Albert legnépszerűbb regényéből készült előadás főszereplője, Nuca különös képességgel rendelkezik: egyszerre képes látni a múltat, jelent és jövőt.

Szikora Róbert & R-GO

Papp László Budapest Sportaréna

Különleges hangulatú koncertet kínál év végére „R-Go Szilveszter” néven Szikora Róbert és zenekara. Az időpont és a zenei stílus találkozásából…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!