Program


Omer Klein Trio - Kurt Weill est

Omer Klein Trio - Kurt Weill est

Omer Klein az izraeli Natanyaban nőtt fel, ahol 7 évesen kezdett zongorázni és zenét szerezni. Miután befejezte tanulmányait a tekintélyes Thelma Yellin művészeti középiskolában, az izraeli Kulturális Minisztérium a „Kiváló Zenész” elismerésben részesítette.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. szeptember 2. vasárnap, 19:30

2003-ban társalapítója volt a Muranak, egy olyan különleges csapatnak, akik izraeli költők szövegeire komponálták és játszották zenéjüket. A Mura zenéjét különösen jól fogadta mind a kritika, mind a közönség. A TIMEOUT TEL AVIV írta róluk: „A város egyik legjobb zenekara, és kétségkívül a legmélyebb.”

Omer zenéjét az izraeli Ha`aretz így jellemezte: „mélyen az izraeli, arab és észak-afrikai zenében gyökerezik”. Szerzeményei és improvizációi a dzsessz hagyományai iránt érzett odaadó szeretetéből születnek.
Zongoristaként és zeneszerzőként a dzsessz, a zsidó zene és az észak-afrikai gyökerek zenéjének lenyűgöző kombinációját teremtette meg.

A 2005-ös a Vörös Tengeri Dzsessz Fesztiválon már saját triójával játszott, amelynek sikerét követően a híres bostoni New England Konzervatórium különleges ösztöndíjat ajánlott neki, és Merit Award díjjal tüntette ki. Az Egyesült Államokba költözött, és olyan dzsessz nagyságokkal kezdte együtt tanulmányait, mint Danilo Perez, George Garzone, Jerry Bergonzi vagy Ran Blake. Hamarosan olyan együttesek élére szerződtették, mint a NEC, hétvégenként pedig közeli barátjával, Omer Avital bőgőssel olyan New York-i dzsessz klubokban lépett fel, mint a Smalls vagy a Fat Cat.
2006-ban Omer művész vízumot kapott, és New Yorkba költözött.
A Fresh Sound Recordsnál adta ki első nagylemezét, a Duettet, és a legelőkelőbb helyeken, például a Carnegie Hallban adott koncertet.

Ajánlatunk


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kövess minket!


További ajánlataink


Borisz Godunov

Magyar Állami Operaház

Az orosz operairodalom műremeke, amely Alekszandr Puskin azonos című drámája nyomán keletkezett, több mint húsz év után kerül újra az…

Fischer Ádám 75 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

AZAHRIAH TRIPLÁZIK A PUSKÁSBAN!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!