Program


OKULÁRÉ

OKULÁRÉ

A Sanyi és Aranka Színházból jelentkezik a független színházi műhelyek, amatőr és hivatásos színjátszó társulatok, civil közösségek összefogásában megvalósuló, város- és országhatárokat átívelő kortárs dráma-felolvasóest sorozat, az OKULÁRÉ PROJEKT!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. április 11. hétfő, 19:00

A szervezők minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. A megírt darabokat egyszerre 19 városban olvassák fel. A novemberben részt vevő városok: Budapest, Calgary, Toronto, Oslo, Berlin, Ulm, Brno, Dunaszerdahely, Kaposvár, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár, Győr, Miskolc, Szeged, Dunaújváros, Mezőkövesd, Debrecen, Paks, Isaszeg.

Az est menete: a résztvevő helyszínek színészei felolvassák a darabokat. Ezután beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett a közönségnek aznap este a legjobban. Az est végén internetes körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő hónapra is meghívást kap

A soron következő téma:
SEGÍTSÉG

Olyan egyfelvonásosok megírását kértük az íróktól, ahol valaki segítségre szorul, és másvalaki ezen az emberen segít, vagy nem. Kérésünk volt, hogy a rászorult minél nagyobb bajban legyen, és a segítő ha segít, minél nagyobb kockázatot vállaljon.

Felkért íróink az előző forduló két nyertese, a Vajdaságban költőként és drámaíróként egyaránt megismert, jelenleg a drámakötetét kiadó TERÉK ANNA; a kaposvári származású SZŰCS ZOLTÁN akinek FÜGGÉSBEN című darabját budapesti Kolibri Színházban játsszák; és a Picaro Színház írója-rendezője: DEÁK TAMÁS

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar szent legendája színesen elevenedik meg Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicalében. Cseke Péter rendezésében, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház látványos előadása kiváló művészek szavain, énekén, színpadi produkcióján keresztül mutatja be a történelmi pillanatot, „a szerelem szentjének” sorsát és korát, amely ma is szívhez szóló tanulságokkal szolgál.

Szörényi Levente – Bródy János / Gyöngyösi Levente ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Kövess minket!


További ajánlataink


Barbárglamour Szép

Dumaszínház, Budapest - Átrium

Barbárglamour - Bödőcs Tibor önálló estje, előzenekar: Tóth Edu
"Sok ezer kilométert maga mögött hagyva, jó pár száz dobozos…

Cotton Club Singers & Hot Jazz Band HANGOSFILM! Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Cotton Club Singers és a Hot Jazz Band a Margitszigeti Szabadtéri Színpad jóvoltából 20 év után ismét színpadra állítja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!