Program


NYITÓ ELŐADÁS: IRAM koncert a Cimbaliband legnagyobb slágereivel és vendégeivel

NYITÓ ELŐADÁS: IRAM koncert a Cimbaliband legnagyobb slágereivel és vendégeivel

2022. június 27. 20.30
esőnap: 2022. június 29. 20.30
koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 27. hétfő, 20:30

HANGJEGY MŰVÉSZETI FESZTIVÁL - NYÁRI SZÍNHÁZ
Helyszín: MATE - Díszudvar, Gödöllő

Cimbaliband és vendégei -IRAM koncert

 

A Fonogram-díjas Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbalibandboszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom  rocknroll, mellyel már az egész világot bejárták, Japántól Dubaig, Skandináviától Afrikáig! Cimbaliék mesterien gyúrják össze autentikus népzenei gyűjtéseiket és életigenlő szerzeményeiket, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.”

IRAM koncertjükön, melyen legnagyobb slágereiket hallhatjuk, két nagyszerű zenész közreműködik! A szájharmonika világbajnok Pribojszki Mátyás a blues-os hangzást erősíti, míg a Kossuth-díjas Borbély Mihály a jazz hullámaira kalauzol minket fúvós hangszereivel! Egy biztos, rendhagyó zenei élményben lesz része mindenkinek ezen a különleges Cimbaliband koncerten!

 

Cimbaliband tagjai:

 

Unger Balázs - cimbalom, ének

Varga Kornél- gitár, ének

Solymosi Máté - hegedű

Tóth Gergely - nagybőgő

Babos Lőrinc - dobok, ének

 

Vendégek:

 

Borbély Mihály - szaxofon, tárogató, klarinét

 

Pribojszki Mátyás - szájharmonika, ének

 

 

Referenciák/References

 

EXPO2020 DUBAI - Dubai, 2022 - DMA stage, SEA stage, Hungary Pavillon

Teatro Filodramatici - Milano, Olaszország 2020

Forde Festival  - Forde, Norvégia 2019

Locarno Folk - Locarno, Svájc 2018

Colors of Europe Festival - Alger, Algéria 2016

Eurosonic Festival  - Groningen, Hollandia 2013 

World Music and Dance Festival - Hakodate, Japán 2012, 2016

Kaustinen Folk Festival - Kaustinen, Finnország 2011

Europa en Vivo (az első EU Eurotrio elnöklés megnyitója) – Madrid, Spain 2010 

RASA Centre for World Cultures – Utrecht, Hollandia 2009

 

Díjak / Price

2008 Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíj

2008 Magyar Bordal Verseny Különdíj

2009 Uherske Hradiste Közönségdíj

2011 Vankóné Dudás Juló Díj a Galga menti Hagyományok őrzéséért

2013 A Petőfi Rádió Év felfedezettje 

2015 World Music Chart Top 10

2016 Fonogram-Díj jelölés

2016 Gödöllő Kultúráért-díj 

2017 Pest Megye Kulturáért díj

2018 Songlines Top Of The World Price

2020 Fonogram-díj - Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma

2022 World Music Chart Top 20

 

Lemezek / Discography

TransBalkan Express 2007 Fonó Records (Világzene)

Feketetó 2008 Fonó Records (Világzene)

Live@Fonó 2010 Fonó Records (Világzene)

Ablakimba 2011 Fonó Records (Világzene)

Szívtánc 2012 Fonó Records (Világzene)

Vidámpark 2014 Fonó Records (Világzene)

Moldva 2015 Fonó Records (Autentikus magyar népzene)

Recycle 2016 Fonó Records (Világzene)

Balkan Projekt 2018 Fonó Records (Autentikus balkán népzene)

IRAM 2019 Fonó Records (Világzene)

Gipsy Fushion 2020 Fonó Records (Gipsy Folk)

Szabadon 2021 Fonó Records (Ethno Jazz) 

The World is Music! 2022 Felczak Alapítvány (Világzene)

 

Válogatás lemezek, közreműködések / Compilation albums

 

Tomas Kocko Orchestar (CZ) - ONA 2022

Songlines TOP OF THE WORLD CD 2018

Eurosonic / 2013 Eur(o)radio

Mikolajke Folkowe 2010 / LublinRecords
Made in Hungary 2009/ Magyar Turizmus ZRT. 

Hungry for Hungary? 2008-2009 / MXH
We are Magyar! / 2008 Mamma Records
RoughGuideToTheMusicof HungarianGypsies/2008WorldMusicNetworkUK 

Balkan Fever / 2008 Wagram France

 

Elérhetőségek:

 

E-mail: cimbaliband@gmail.com

Web: http://www.cimbaliband.hu

Facebook: http://www.facebook.com/cimbaliband

 

Sajtóvisszhangok

„A népzenei és világzenei irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband”

Rónai András - Origo

 

A Cimbaliband képes megőrizni minden erényét úgy is, hogy időnként elmegy a popzene határáig… egyértelműen született és kiművelt tehetségek… Minden lemezükről azt hiszem, hogy az a legjobb, aztán persze megfejelik. Most a Moldva a csúcs…

Rácz Mihály - Lángoló Gitárok

 

A Cimbaliband valóban remek koncertzenekar… nagyon érzik, mit vár tőlük a közönség. Lemezeiken – a jó hangulat csiholásán túl – igyekeznek újabb és újabb arcukat felénk fordítani, és ezek az arcok azért hűek maradnak ahhoz a magyar folklórral vegyes balkáni hagyományhoz, amelyből felépítették magukat, és ahonnan rendre nagy erővel tör felszínre a szándék: megmutatni, mire jutnak mai fiatalok a népzenével. 

Végső Zoltán  - Élet és Irodalom

 

“Újragondolta és egészen korszerű formába öntötte a moldvai muzsikát a Cimbaliband. Bizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” 

Kis Eszter Veronika -  Magyar Nemzet


„Az autentikus és a városinak mondott népzene rendkívül magas fokú szintézisét: ideális arányú keverékét hallhattad. Innen pedig nincs tovább – a CimbaliBand ezt követő (ki tudja, mikor elkövetkező) lemezéig legalábbis semmiképp.” 

Olasz Sándor, Riff.hu

A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

Ajánlatunk


A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti.

Előadásunk Rejtő Jenő Hercules bonbon című írása előtt is tiszteleg.

A nagyszabású musicalt – amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sisi által írt versek ihlették – az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon; 1992 óta hódít töretlen sikerrel.

Kövessen minket!


További ajánlataink


EFOTT FESZTIVÁL 2022

Sukoró - Velencei-tó

2022-ben a Velencei-tó északi partján megrendezett EFOTT-on nagyobb parti lesz, mint valaha! Strand, koncert, gasztro, civil tér, strandfoci, mozi és…

Varázslatos nyáresték a dunakeszi Katonadombon! A Dunakeszi Teátrum Dunai Nyár programsorozata szeretettel várja a kultúrakedvelő közönséget!

Rúzsa Magdi idén nyáron újra a Fesztiválkatlan nagyszínpadán!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Tisztelt Ügyfelünk!

Mint a legtöbb weboldal, a Jegy.hu is cookie-kat használ a működéséhez. Tudomásul veszem, hogy az InterTicket számomra releváns, személyre szabott ajánlatokat igyekszik összeállítani, amelyhez számos személyes adatot használ fel. Az adatkezelés szabályait az Adatkezelési Tájékoztatóban megismertem, azokat elfogadom.

Hozzájárulok