Program


Négy Évszak-Workshop-Molnár Csaba

Négy Évszak-Workshop-Molnár Csaba

Nicole Clore egy alteregó, aki először 2014-ben jelent meg a Molnár Csaba által készített Decameron című előadásban. Ő egy rettenthetetlen, magasan képzett polihisztor, állandó alakváltó üzemmódban van, kiszámíthatatlan, de mégis a legmegbízhatóbb mester.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 27. szombat, 15:30

Nincs olyan kérdés, amire Nicole nem tudná a választ. Hatalmas tudása és tapasztalata a mesterkurzust egy igazi kötelező tapasztalássá teszi. Kurzusán a táncon, a mozgáson keresztül, egy integrált, holisztikus élményt kínál. Célja, hogy a test, az elme és a lélek visszakerüljön a szétválasztottság előtti létállapotba.

Táncot tanítok, a mozgáson keresztül pedig a szabadságot hirdetem. A professzionális tánc és művészeti képzések során a testek és az elmék fogságba kerültek. Évtizedeken keresztül a fegyelem és az engedelmesség volt a kulcsfontosságú pedagógiai módszer, és a művészet tereit ellepték a túltenyésztett klónok, vérszegény egyedek.

A hiteles egyének iránti rendszeréhség azonban soha nem volt annyira nyilvánvaló, mint most. Ez egy paradox helyzet. Bár a szcéna kétségbeesetten sóvárog a friss vér, a szikra és a hitelesség iránt, hatalmas ellentmondásban tartja magát, hiszen léte mélyen gyökerezik a hagyományban és a konformitásban. A kortárs művészet területe vámpír-szindrómában szenved, és a szűz testekből és elmékből történő vérátömlesztést napi szinten gyakorolja.

A professzionális táncosoknak és előadóknak ajánlott mesterkurzuson olyan teret segítek elő, ahol a mélyen gyökerező bizonytalanságok, traumák, vágyak a felszínre kerülnek, az évtizedes lerakódások felpuhulnak és a nem kívánatos salakanyagok távoznak. Az én vizsgálata, a nemet és az igent mondás gyakorlata, a választás gyakorlata, a valós vágyak megfogalmazása a fő hajtóerők. A résztvevőket arra kérem, hogy a kurzus idejére hagyják el valódi énjüket, és kerüljenek bele egy képzeletbeli karakterbe. Ezáltal eltávolodnak a külső struktúrák által megalkotott erőltetett éntől. Valaki, valami újat, mást testesítsenek meg, aki szabadon, meglepően és gátlástalanul manőverez.

Nem terápia, hanem tiszta magas technikán, elmélyült gyakorláson és őszinte reflexión alapuló óra. Arra hívlak, hogy láss túl, érezz, kérdezz, reagálj, találj ki újra!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Csaba Molnár: Masterclass with Nicole Clore

Nicole Clore is an alter ego that first appeared in 2014 within Decameron, a piece created by Csaba Molnár. She is a fearless, highly educated polyhistor who is in constant shape shifting mode. Her immense knowledge and experience make the masterclass a real must-experience. There is no question that Nicole cannot answer. Through dance and movement she gives a fully integrated holistic experience in which body, mind and soul are rewired back to the prehistoric state of existence.

I teach dance and through movement I promote freedom. In professional dance training bodies and minds had been captured, tortured and institutionalized, dance schools through years created many different variations of clones. Discipline and obedience were the key pedagogical strategies and the so-called dance market was flooded with overbred anemic individuals. Yet the system’s hunger for authentic individuals has never been so obvious as it is now. It is a paradoxical situation. Even though the scene is in desperate longing for fresh blood, sparks and authenticity contradicts itself, since its existence is deeply rooted in tradition and conformity. The contemporary dance field suffers from a vampire syndrome and blood transfusion from virgin bodies is practiced on a daily basis.

In the masterclass I’m facilitating a space where deeply rooted insecurities, traumas and sediments are triggered and brought to surface. The investigation of the self, the practice of saying No and Yes, the practice of choice are the major driving forces. The participants are asked to leave their real self and get into an imaginary character. By doing that enables them to move away from the imposed self that has been created by outer structures and embody someone new, different who maneuver freely, surprisingly and unrestrained. It is not a therapy, it is a class-based on clear, high dance technique, deepened practice and sincere reflection. I invite to see beyond, to question, to react, to reinvent!

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

Pesti Magyar Színház, Sinkovits Színpad

A Jó estét nyár, jó estét szerelem a magyar zenés színházi irodalom egyik legkülönlegesebb, egyben legsikeresebb darabja. Ősbemutatója óta igazi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!