Program


Náray Erika vendége: Dragomán György író és Nyáry Krisztián, a Magvető Kiadó igazgatója/Jazzrajongók

Náray Erika vendége: Dragomán György író és Nyáry Krisztián, a Magvető Kiadó igazgatója/Jazzrajongók

Izgalmas közéleti személyiségek: írók, színészek és színésznők, film- és színházrendezők, könyvkiadók, akik miatt érdemes színházba, moziba, kiállításra járni, olvasni. Akik nélkül sokkal szegényebb lenne a mai magyar kulturális élet. De vajon ők kiért, kikért rajonganak a jazz műfajában?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 17. csütörtök, 20:00

Kinek a koncertje miatt repülnének át akár egy óceánt is? Ki miatt utaznának vissza az időben éveket, évtizedeket, hogy csak egyszer vagy újra hallhassák, láthassák imádott muzsikusukat, énekesüket, zeneszerzőjüket? Ki volt rájuk a legnagyobb hatással a jazztörténetből? A Müpa új sorozatában Náray Erika színésznő és jazzénekesnő, az estek háziasszonya beszélget velük erről és persze minden másról. A sorozat állandó zenekara - Berdisz Tamás vezetésével, egy-egy hangszeres szólistával kiegészülve - abban segít, hogy kedvenceink kedvenceit Önök elé varázsoljuk - ha nem is életnagyságban, de hangzásban mindenképp.
Náray Erika a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán szerzett művész-tanári diplomát, a legendás Garai Attila növendékeként. 1991 és 1995 között a Golden Era zenekarban jazz standardeket, majd 1995 és 1998 között a White Chocolatesben funkyt, soult és rhythm and bluest énekelt. Szerteágazó tevékenysége mellett ma is időről időre találkozik a jazz műfajával. „Izgatottan várom, hogy kinek ki lesz a választottja. Már csak azért is, mert ha olyan jazzmuzsikus, akit nem ismerek behatóan, akkor itt a lehetőség, hogy beleássam magam nemcsak a vendég, de az általa választott zenész, énekes, zeneszerző munkásságába is” - vallja a Müpa most induló sorozatáról Náray Erika.

Ajánlatunk


GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Szeretetkert - Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria

Szeretetkert a Klebelsberg Kultúrkúriában 04.27-én Schell Judittal, Mészáros Mátéval és Dr. Piczkó Katalinnal.

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje - VárkertFeszt 2024 Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

„Tudathasadásos este: az előadók (Beck Zoli és Szűcs Krisztián) élnek, a szerzők (CsehTamás és Csengey Dénes) már nem." – Bérczes…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!