Program


Nagy zeneszerzők: Chopin nyomában

Nagy zeneszerzők: Chopin nyomában

Koncert-dokumentumfilm, 120 perc, 2014

Angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 10. szombat, 15:00

Rendező: Phil Grabsky

Narrátor: Juliet Stevenson

A több rangos díjat elnyert Nagy zeneszerzők nyomában tetralógia legújabb tagja. Az elismert filmrendező, Phil Grabsky Mozart, Beethoven és Haydn után Chopin életművét vette górcső alá.
2014 májusában a művészportréiról méltán híres filmrendező, forgatókönyvIró és producer, Phil Grabsky a világ mozijain keresztül a széles nagyközönségnek bemutatja a XIX. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjét, Frédéric Chopint.

A párizsi sírhantot ma is zarándokok látogatják, és világszerte meg lehet tölteni a koncerttermeket pusztán a nevével. De ki is volt valójában ez a férfi, aki őrülten lámpalázas volt minden nyilvános fellépéskor, aki Lengyelországot úgy hagyta el Párizs kedvéért, hogy soha nem tért vissza, aki összebarátkozott a leghírhedtebb francia transzvesztitákkal, egész ritkán adott koncerteket, és dacára egészen gyenge egészségének, az 1880-as évek legerőteljesebb, legélettélibb szerzeményeit vetette papírra? Hogyan tudott ez a lengyel fiatalember ilyen szédítő magasságot elérni?

Phil Grabsky négyéves kutatómunka és utazás után immár felkészült Chopin életének és zeneszerzői munkásságának objektív bemutatására. Az imént feltett kérdésekre olyan neves történésztől várja a válaszokat, mint Jeremy Sierpmann vagy a világ élvonalához tartozó muzsikusok, akik Chopin melódiáit megszólaltatják a filmben: Leif Ove Andsnes, Lars Vogt, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam és Kevin Kenner.

A színpadi és televíziós színészként is nagyra tartott Juliet Stevenson a narrátor, David Dawson kölcsönözte hangját a levelek Chopinjének.

Az elhangzó zenei részletek: a National Philharmonic Hallban, Varsóban lett felvéve, 2010. február 26-án a Fryderyk Chopin Institute által rendezett gálakoncerten.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

Rudi van Dantzig – Toer van Schayk / Pjotr Iljics Csajkovszkij A HATTYÚK TAVA Klasszikus balett három felvonásban

Kövess minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Közreműködnek a Virtuózok zsűritagjai és legkiemelkedőbb tehetségei. Sztárvendég: Plácido Domingo

Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!