Program


Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály) – koncertszerű előadás
3

Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály) – koncertszerű előadás

Az előadást 18.00-tól Előhang címmel műismertető előadás előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

Mozart: Il re pastore (A pásztorkirály)
koncertszerű előadás

Mit csinál egy tizenkilenc éves fiú? Túl van az érettségin, első évét tölti az egyetemen - vagy már belevetette magát a felnőtt életbe, dolgozik. És ha azt halljuk: tizedik operáját írja? A válasz: ilyen nincs! Ma valóban nincs - de volt. Az Il re pastore, Mozart műve a Christina Pluhar vezette L'Arpeggiata előadásában - világsztár énekesek, köztük a régizenei repertoárban is egyre többször megmerítkező tenor, Rolando Villazón és a hazai játszóhelyek után a legjelentősebb külföldi operaházakat és koncerttermeket is szélsebesen meghódító szoprán, Baráth Emőke közreműködésével - kivételes élménynek ígérkezik, hiszen ez a páratlan régizenei együttes mindig különleges és hézagpótló produkciókkal rukkol elő.

Wolfgang Amadeus tízévesen, 1766-ban kezdett zenés színpadi műveket komponálni, így juthatott el tizenkilenc esztendős korára e műfajban alkotott tizedik darabjához. A pásztorkirály kétfelvonásos kompozíció, és a serenata műfajmegjelölést viseli. Az elemzők a „komoly opera” (opera seria) kategóriájába sorolják, cselekményéről megjegyezvén, hogy a két szerelmespár négyese és a megkérdőjelezhető hűség mozzanata a zenehallgatónak önkéntelenül is a zeneszerző egy kései remekét, a Così fan tuttét idézi emlékezetébe. Az énekesgárdából a bámulatosan sokoldalú, Mozart iránt különleges affinitással rendelkező Villazón mellett Baráth Emőke a régizene világszerte csodált előadója, de a spanyol szoprán, Elena Sancho Pereg, az amerikai tenor, Zachary Wilder és a horvát szoprán, Tamara Ivanis eddigi életrajzában is nagyszerű eredmények sokaságát találjuk. A nemzetközi muzsikusgárdát magába tömörítő európai régizenei együttes, a L'Arpeggiata 2000-ben alakult meg a grazi születésű teorbás, hárfás és karmester, Christina Pluhar vezetésével. Mindig az ismeretlent keresik, specialitásuk az egyediség, az izgalom, a felfedezés.

Vezényel: Christina Pluhar

Szereplők:
Alessandro..................... Rolando Villazón
Aminta............................ Baráth Emőke
Elisa............................... Elena Sancho Pereg
Agenore......................... Zachary Wilder
Tamiri............................. Tamara Ivanis

Közreműködik: L'Arpeggiata

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!