Program


Modern Art Orchestra & Harlem Gospel Choir

Modern Art Orchestra & Harlem Gospel Choir

A New York-i Afro-negyed, a Harlem templomainak eksztatikus hangulatát hozza el a magyar közönségnek a Harlem Gospel Choir. A koncert különlegessége, hogy az ősi spirituálék és gospeldalok világát a New Orleans-e ragtime és marching bandek hangulatával kíséri a világviszonylatban is elismert és népszerű Modern Art Orchestra.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2014. december 18. csütörtök, 18:30

A korábbi kirobbanó sikerekre való tekintettel négy koncerttel – két időpontban a Budapest Kongresszusi Központban, ezután kétszer a RAM Colosseumban – adják elő műsorukat az afro-amerikai zene koronázatlan királyai.

New York afró közösségei a mai napig büszke öntudattal őrzik kulturális értékeiket. Az amerikai protestáns felekezetek egyházzenéje megkerülhetetlen hatást gyakorolt a világ egészének muzsikájára a XX. század elejétől kezdve: őseredeti gyökerei a popzene, a blues, a jazz műfajait, és az ezekből kialakult modern zenék egész sorát táplálják.

A mára már legendássá vált, világhírű Harlem Gospel kórust Allen Bailey alapította 1986-ban, Martin Luther King születési évfordulójára rendezett ünnepségen, a híres New Work-i Cotton Clubban. A kórustagok a harlemi „fekete templomok” legkiválóbb énekesei és zenészei közül kerültek a társulatba. Különlegessége, hogy az összesen 65 tagot számláló kórus három generációt foglal magában 17 és 65 éves kor között (a turnéfelállás kilenc énekesből áll). A zenekar egyázzenei missziójára jellemző, hogy fellépett már a Vatikánban, II. János Pál illetve XVI. Benedek pápák tiszteletére rendezett koncerteken. Nem meglepő, hogy kulturális missziójuk politikai üzenetet is hordoz, amely lényege egymás empatikus megértése és elfogadása a hit, remény és szeretet jóhíre által.

A Modern Art Orchestra a jazz nagyzenekari ágának nemzetközileg is elismert hazai képviselője. A zenekar vezetője Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző. A MAO sikersorozatára jellemző, hogy csak az idei évben európai turnésorozaton kísérték el a korszakalkotó filmzeneszerzőt, Ennio Morriconét; közös koncertet adtak Miles Davis egykori szaxofonosával, Dave Liebmannel és a Hollywood Music Fesztivál keretében vendégül látták az amerikai filmipar két olyan csillagát – Steven Seagalt és Hugh Laurie-t –, akik zenészként is megállják a helyüket. Az amerikai kapcsolatokat jelzi még, hogy a zenekar kéthetes őszi amerikai turnét követően lép színpadra Budapesten a Harlem Gospel Choir kíséretében.

A Modern Art Orchestra és a Harlem Gospel Choir nem először ad közös koncertet. Kiemelkedik a tavaly decemberi esemény, amely a Marriott Hotel Budapest közönségét hozta transzközeli tudatállapotba.

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Kövess minket!


További ajánlataink


Mamma Mia! Szép

Madách Színház

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. 2014-es…

Fischer Ádám 75 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!