Program


Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Rendhagyó irodalmi színház Arany János életéről és verseiből a Napfényes Színtársulat előadásában.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 6. kedd, 11:00

Versek, írások, anekdoták és sok minden más, amit a költő életéről sohasem tanultunk az iskolában - pedig mindig is lehetett volna.

Arany János szigorú arcképe, hosszú bajusza emlékezetes kép marad számunkra középiskolai könyveinkből. De valójában ilyen volt a költő? Mi az, amit sohasem tanultunk róla, pedig mindig is lehetett volna? A költőóriás születésének 200. évfordulója alkalmából estünkön, a tőlünk megszokott rendhagyó módon mutatjuk be életét és műveit. Jelenetek, anekdoták, frappáns történetek kerülnek terítékre. Fellebben a fátyol a Arany rendkívüli humorérzékéről, s a társadalmat bíráló éleslátásáról. Kiderül, hogy bő másfél évszázada megfogalmazott gondolatai ma helytállóbbak, mint valaha. Az est során saját szerzeményű dalok csendülnek fel, varázslatos fények s egy különleges mozgásművészet teszi még élőbbé számunkra a walesi bárdok szerzőjének világát.

Ajánlatunk


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

Kövess minket!


További ajánlataink


Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Spiró György: Szappanopera

Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!