Program


Mi dolgunk a világon?

Mi dolgunk a világon?

Zenés, versszínházi előadás Vörösmarty Mihály műveiből.

Aktuális előadásokZenés, versszínházi előadás Vörösmarty Mihály műveiből

SZÓ • SZÍN • JÁTÉK

A „Mi dolgunk a világon?” című versszínházi előadásban elhangzó költemények egymásnak felelnek egy dramatizált játék, líratörténet keretében, melyhez korabeli dallamok, motívumok felhasználásával megzenésített versek társulnak. Az összeállítás gerincét a közismert Vörösmarty költemények adják, miközben a műsor szándéka a géniuszköltő szellemiségének megelevenítése, hogy meglepően aktuális alkotásait értő, élő közelségbe hozzuk a ma befogadója számára is. Az előadást egy igazi zenei különlegesség, a Szózat első, mára elfeledett megzenésítése keretezi.

„Vörösmarty versei kiégetik a papírt…”

/Pilinszky János/

Mi dolgunk a világon?” Égető kérdés emberként, magyarként, a XXI. század soha nem látott, globális és nemzeti kihívásokkal teli korában. S mivel a tehetség és igazság időtlen, a XIX. század legegyetemesebb és legsokoldalúbb magyar alkotójától, Vörösmarty Mihálytól érkezhet e kérdés és a válasz is egyben a mának, hiszen prófétai látomással írta le előre a következő két évszázad borzalmait, miközben hitte és vallotta, hogy: „Lesz még egyszer ünnep a világon…”

A magyar költészet nem lenne Vörösmarty Mihály lírája nélkül az, ami: a bölcsesség és a higgadt végiggondoltság éppúgy jellemzi szerteágazó művészetét, mint a szenvedély és a végletekig szókimondó indulatok. E sokarcú lírából táplálkoztak, tanultak és merítettek erőt a későbbiekben is költő utódai. Kulturális örökségünk közvetítésében Vörösmarty életműve kiemelkedő jelentőséggel bír.

Az előadás időtartama: 60 perc, egy felvonás.

Szereplők:

TALLIÁN Mariann színművész, hegedűs

LÁZÁR Balázs színművész

CSÖRSZ RUMEN István régizenész

 

Szerkesztette: RÓZSÁSSY Barbara, József Attila-díjas és LÁZÁR Balázs, Bella István-díjas költő

Zenei szerkesztés: CSÖRSZ RUMEN István irodalomtörténész

Kövess minket!


További ajánlataink


Barbárglamour - Bödőcs Tibor önálló estje

Dumaszínház, Corvin Dumaszínház

"Sok ezer kilométert maga mögött hagyva, jó pár száz dobozos sört kiürítve, rengeteg inget összegyűrve, temérdek vállfát elveszítve utazik hatodik…

Az Apostol együttes legismertebb slágerei csendülnek fel egy ízig-vérig mai musical keretében 2024. július 20-án, a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!