Program


MET 2017/2018 Puccini: Tosca

MET 2017/2018 Puccini: Tosca

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | Új előadás, 173 perc, 2018

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 20. vasárnap, 18:00

Rendező: Sir David McVicar

Vezényel: Andris Nelsons
Díszlet és jelmez: John Macfarlane
Fény: David Finn
Koreográfia: Leah Hausman
Szereposztás: Kristine Opolais (Tosca), Vittorio Grigolo (Cavaradossi), Bryn Terfel (Scarpia), Patrick Carfizzi (Sekrestyés)

A Tosca nem csak a világ operaszínpadainak, de a Metropolitannek is az egyik legtöbbször játszott darabja: az évad kezdetéig 950 alkalommal tűzték műsorra a Lincoln Centerben és elődjében. Az izgalmas, krimielemeket sem nélkülöző cselekményhez szorosan hozzátapad Róma városának topográfiája – a turisták előszeretettel keresik fel az opera eredeti helyszíneit, a Sant’Andrea della Valle templomot, a Farnese-palotát és az Angyalvárat, hogy újra és újra átélhessék Floria Tosca, Mario Cavaradossi és Scarpia báró szerelmi háromszögének történetét. A Met Tosca-előadásai hosszú időn át elválaszthatatlanok voltak Franco Zeffirelli pompás, élethű díszleteitől; a HD adások nézői az elmúlt években egy jóval modernebb (és épp ezért megosztóbb) változattal ismerkedhettek meg Luc Bondy rendezésében. A most látható új produkciót Sir David McVicar rendezi, főszerepeiben pedig napjaink kiválóságai: Kristīne Opolais, Vittorio Grigolo és Bryn Terfel láthatók. Az előadást Andris Nelsons vezényli.

Az előadás hossza 2 szünettel értendő.

Ajánlatunk


François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei rendre lelkes sikert aratnak és visszahívást eredményeznek. Pályája igen korán kezdődött: már tizennyolc esztendősen a Párizsi Opera első oboása volt, később a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara és az Európai Kamarazenekar szólistájaként is muzsikált.

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!